Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:37 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Lucrările de la intersecția bulevardului Tomis cu strada Soveja, inclusiv cele de asfaltare, finalizate

ro

14 Jun, 2024 10:30 786 Marime text
foto: Primăria Constanța
Lucrările de înlocuire a conductelor de transport a agentului termic de la intersecția bulevardului Tomis cu strada Soveja din Constanța, inclusiv cele de asfaltare, au fost finalizate într-un timp foarte scurt.

Echipele care derulează lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare au pregătit conductele și piesele ce trebuiau schimbate, iar marți noapte au fost executate săpăturile și au fost schimbate conductele. Ieri noapte lucrările au continuat cu așternerea covorului asfaltic și în jurul orei 3:00 circulația a fost reluată în intersecție.

În continuare se va lucra doar la căminul de acces din intersecție, unde se vor înlocui trapele de vizitare de la nivelul asfaltului, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 

Lucrările au vizat schimbarea conductelor magistralei 2, cuprinse în Etapa a II-a a proiectului de reabilitare și modernizare, care presupune înlocuirea a 12,716 km traseu de rețea termică primară, 25,432 km de conducte din magistrala II, conducte vechi/uzate cu izolația termică deteriorată, realizată în sistem clasic în urmă cu peste 50 de ani.

Proiectul se implementează cu fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Totodată, având în vedere că lucrările au fost finalizate pe strada Soveja, pe sectorul cuprins între strada Ștefăniță Vodă și bulevardul Tomis începe astăzi asfaltarea. Pe parcul zilei se va mai circula cu restricții, urmând ca de mâine circulația rutieră să fie reluată în condiții optime.

Odată cu finalizarea acestor lucrări, locuitorii din cartierele Tomis III și Tomis Nord vor uita de oprirea furnizării apei calde și căldurii cauzată de avariile numeroase,a mai punctat sursa citată. Citește și:

Termoficare ConstanțaApa caldă, oprită în urma unei avarii. Vezi ce consumatori sunt afectați
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii