Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, ar putea fi eliberat condiționat săptămâna viitoare!

ro

14 Jun, 2024 11:12 897 Marime textAlexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, fratele lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, condamnat, în mai 2022, la 3 ani închisoare cu executare, în Campusul Social „Henri Coandă“, ar putea fi eliberat condiționat săptămâna viitoare!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, pe rolul Judecătoriei Medgidia a fost înregistrat dosarul 5523/256/2024, cu obiect „liberarea condiţionată (art.587 NCPP)“, cauză în care „Mazăre Alexandru“ are calitatea de condamnat.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 20 iunie 2024.
 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Medgidia, aceasta va putea fi contestată la Tribunalul Constanța.    
 
Conform pna.ro, prin decizia penală nr. 45 din 10.05.2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Mazăre Alexandru, la data presupuselor fapte  senator în Parlamentul României la o pedeapsă de 3 ani închisoare la care se adaugă „5.000 lei amendă penală și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și fals în declarații în formă continuată“.
 
Tot în acest dosar, Înalta Curte a dispus achitarea lui Mazăre Radu Ștefan, pentru infracțiunile reținute în sarcina sa, întrucât lipsește plângerea prealabilă, autorizarea sau sesizarea organului competent ori o altă condiție prevăzută de lege, necesară pentru punerea în mișcare a acțiunii penale.
 
De asemenea, Curtea Supremă a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva lui Morgenstern Avraham, pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, întrucât a intervenit prescripția.
 
Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție la data de 31 martie 2016, vezi comunicatul nr. 398/VIII/3 din data de 01 aprilie 2016.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Iată de ce a fost eliberat Radu Mazăre, fostul primar al Constanței! – „Procesul de reeducare este aproape finalizat; nefiind necesară menținerea persoanei condamnate în detenție“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii