Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri electorale 2024 Anunț al AEP privind centralizarea rezultatelor votării

ro

14 Jun, 2024 18:49 724 Marime text


 
  • Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, în prezent, procesul electoral este în etapa de definitivare a centralizării rezultatelor votării și de predare a proceselor-verbale întocmite la nivelul birourilor electorale.

Potrivit comunicatului AEP, parcursul acestor documente pleacă de la birourile electorale ale secţiilor de votare din țară spre Birourile Electorale de Circumscripție Județeană, respectiv spre Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 42 – Municipiul Bucureşti, iar apoi la Biroul Electoral Central.

Totodată, Autoritatea Electorală Permanentă precizează că nu are atribuții și nu intervine în niciun fel în activitatea de numărare a voturilor, de înscriere a acestora în procesele-verbale, de efectuare a operațiunilor de centralizare a rezultatelor votării, de soluționare a contestațiilor, de renumărare a voturilor ori în activitatea birourilor electorale, indiferent de nivelul la care acestea funcționează.

„Contestațiile, sesizările sau plângerile privind posibile nereguli în centralizarea voturilor nu sunt de competența Autorității Electorale Permanente, fiind atributul exclusiv al birourilor electorale, în funcție de problematica sesizată”, se arată în comunicatul remis.

 
 
Citește și
 
 Alegeri electorale 2024Circulară AEP cu precizări privind activitatea de predare a materialelor rezultate în urma alegerilor din 9 iunie 2024
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii