Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul Trenurile Soarelui s-a pus în mișcare Călătorii ajunși la Constanța au avut impresii pozitive

ro

14 Jun, 2024 13:10 1519 Marime text


Astăzi, 14 iunie 2024, a fost lansat programul estival de transport Trenurile Soarelui 2024.
 
Călătoria inaugurală se desfășoară pe ruta București Nord – Constanța și retur.
 
La Constanța au ajuns primii călători cu aceste trenuri, declarându-se mulțumiți de cum a fost drumul.
 
O femeie venită din Brașov a spus că a călătorit „foarte bine” cu trenul.
 
Un tânăr venit pe litoral tot din Brașov a oferit, de asemenea, un feedback pozitiv față de călătoria cu Trenurile Soarelui.
 
„Pe mașină mergi mai greu, pentru că este trafic, bineînțeles. Cu trenul mergi drept. Nu ai nicio problemă. În opririle pe care le-a făcut trenul nu am avut probleme. A stat foarte puțin. Tata o să vină cu mașina. Noi am venit cu trenul. A fost o alegere foarte bună. Vom sta 3-4 zile la mare”.
 
El a mai menționat că a venit la Constanța pentru un eveniment dedicat iubitorilor de mașini.
 
Detalii despre Programul Trenurile Soarelui 2024
 
Programul se derulează din 14/15 iunie 2024, iar turiștii vor avea la dispoziție 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data de 7-8 septembrie 2024.
 
Toate regiunile ţării vor fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur.
 
Astfel, timp de trei luni, 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 14 trenuri (7 dus/7 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.
 
36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur: 15 perechi din București Nord (din care 9 perechi trec și prin București Băneasa), 2 perechi numai din București Băneasa și 1 pereche din București Obor.
 
Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
LIVE TEXT Sorin Grindeanu și Traian Preoteasa susțin declarații la Gara Constanța, în contextul lansării programului estival de transport Trenurile Soarelui 2024 (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii