Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prezenţa sexului feminin, deloc neglijabilă Cele două şefe din Vama Constanţa cu averea „la zi"

ro

04 May, 2012 00:00 2783 Marime text
sefe-DirectiaRegionalaVamala001.jpgPână la acest moment, pe site-ul oficial al Autorităţii Naţionale Vamale figurează doar două declaraţii de avere ale şefelor din Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa

Domeniu în mod fals consacrat bărbaţilor, Vama Constanţa are şi ea femeile sale de succes. Mărturie stau cariera Auricăi Budui şi cea a Mihaelei Dana Covacef, singurele şefe din Regionala Vamală din Constanţa ale căror declaraţii de avere pentru anul 2012 figurează la acest moment pe site-ul instituţiei.

Zguduită de scandaluri peste scandaluri de corupţie, cu inspectori vamali care ar fi pretins bani pentru diverse operaţiuni şi cu directorii trimişi în judecată de procurorii DNA, Vama Constanţa aproape că trece neobservată când vine vorba despre femeile care îşi desfăşoară activitatea în instituţie. Şi totuşi, o primă privire ar putea dezvălui faptul că prezenţa sexului feminin nu este tocmai de ignorat în instituţie. Aşa cum menţionam anterior, până la acest moment, pe site-ul oficial al Autorităţii Naţionale Vamale figurează doar două declaraţii de avere ale şefelor din Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa. Cele două sunt Aurica Budui, şef serviciu în cadrul DRAOV Constanţa, şi Mihaela Dana Covacef, şef birou în aceeaşi instituţie. Conform documentului completat pe data de 26 martie 2012, Aurica Budui nu deţine în proprietate niciun teren, însă are două apartamente, unul în Constanţa, iar cel de-al doilea în Braşov. Ambele proprietăţi sunt deţinute împreună cu soţul său, de profesie inginer. Imobilul din Constanţa are o suprafaţă de 64,42 de metri pătraţi şi a fost cumpărat în 1984, în timp ce apartamentul din Braşov, cumpărat în 1996, are 25,50 mp. Şefa din vamă are un autoturism Hyundai fabricat în 2008 şi dobândit în urma încheierii unui contract de vânzare-cumpărare şi nu are nici conturi în bancă, dar nici datorii. În calitate de şef serviciu al DRAOV Constanţa, Aurica Budui a realizat un venit în cursul anului anterior de 63.921 de lei, iar soţul său, inginer la 2x1 Holding, a contribuit la bugetul familiei cu 20.242 de lei. Oficial, şefa din vamă nu are niciun interes.

Un apartament şi un Matiz

La rândul său şef birou în cadrul Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, Mihaela Dana Covacef nu are nici ea terenuri în proprietate, ci deţine un singur apartament în Constanţa, în suprafaţă de 60 mp, cumpărat în anul 2000. În ceea ce priveşte autoturismele, Mihaela Dana Covacef a declarat că deţine un autoturism Daewoo Matiz fabricat în 2006 şi dobândit în urma încheierii unui contract de vânzare-cumpărare. De asemenea lipsită de interese, cel puţin oficial, şefa de birou nu are bani în bancă, vreo colecţie de bijuterii, tablouri sau alte obiecte de valoare, dar nici datorii. Nu în ultimul rând, aceasta a precizat că venitul anual realizat în 2011 în calitate de şef birou al Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa s-a ridicat la suma de 63.383 de lei. De precizat că Mihaela Dana Covacef a completat declaraţia de avere la sfârşitul lunii februarie 2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii