Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma afaceristului Guliu, premiera pentru procurori

ro

18 Mar, 2010 03:52 8073 Marime text
cap_5.jpgSocietatea pentru care, în premieră pe ţară, anchetatorii constănţeni au solicitat suspendarea activităţii îi aparţine lui George Guliu, civilul arestat în dosarul „Rutiera"

Instanţele constănţene au respins solicitarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa care, în premieră pe ţară, solicitaseră luarea măsurii preventive de interzicere a desfăşurării activităţii unei firme pe o perioadă de 60 de zile.

Nemulţumiţi de decizia Judecătoriei Constanţa, procurorii au atacat-o în recurs, ce urmează să se judece la Tribunal. Întâmplător sau nu, firma cu pricina, care a născut situaţia fără precedent în parchetele constănţene, îi aparţine lui George Guliu, unul dintre civilii implicaţi în scandalul „Rutiera 2009", când anchetatorii au solicitat arestarea preventivă a mai multor agenţi ai Serviciului Rutier Constanţa, pe care îi suspectau de fapte de corupţie. De menţionat că Guliu a fost printre cei trei civili pentru care procurorii au solicitat, de asemenea, arestarea, fiind bănuit că ar fi fost unul dintre cei care „cumpărau" influenţa agenţilor de poliţie. Potrivit unei adrese a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, emisă în luna iulie 2009, „faţă de inculpatul Guliu George se efectuează cercetări penale pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală".

firma_guliu_george.jpgNemeş, asociat în Excella

Astfel, într-un dosar separat, ce nu are legătură cu „Rutiera 2009", magistraţii Parchetului de pe lângă Tribunal au cerut instanţei interzicerea desfăşurării activităţii firmei SC Excella Real Grup SRL. Concret, procurorii au cerut instanţei Judecătoriei Constanţa să încuviinţeze ca, pentru o perioadă de 60 de zile, activitatea comercială a firmei să fie interzisă. La sfârşitul lunii februarie 2010, procurorii precizaseră că este vorba despre o firmă ce activează în domeniul petrolier şi despre care există indicii că ar fi săvârşit ilegalităţi cu privire la achitarea accizelor. După mai multe săptămâni de la solicitarea procurorilor, Judecătoria Constanţa a respins această cerere. Decizia poate fi însă atacată cu recurs, la Tribunal. SC Excella Real Grup a fost fondată în iulie 2008 de către George Guliu, care deţinea 5%, împreună cu Diana Mariana Nemeş, care avea, la momentul respectiv, 95%. De menţionat că administratorul era George Guliu. Potrivit datelor oficiale, activitatea principală a firmei este fabricarea produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, iar capitalul social subscris era de 100.000 de lei. Pe 1 octombrie 2008, Guliu se retrage din funcţia de administrator, care îi revine lui Radu Nemeş. În prezent, potrivit anchetatorilor, firma este administrată din nou de Guliu.

Guliu, prosperul afacerist

În ceea ce-l priveşte pe George Guliu, este de menţionat că acesta apare ca fiind membru fondator al Industrial Prest SRL Constanţa, înfiinţată în 2005. Guliu avea 40% din firmă, în timp 40% din acţiuni îi reveneau lui Ion Tatu, care era şi administrator, iar restul de 20%, lui Daniel Gigi Tatu. Activitatea principală a firmei era colectarea şi tratarea altor reziduuri, societatea având o durată de funcţionare nelimitată. De asemenea, George Guliu apare ca membru fondator şi al SC AMG Oil SRL din Mihail Kogălniceanu, înfiinţată în 2007. Guliu avea 50%, cealaltă jumătate revenindu-i soţiei acestuia, Luminiţa, soţii fiind, totodată, şi administratorii societăţii. În mod nu neapărat neaşteptat, activitatea principală a firmei este comerţul cu amănuntul cu carburanţi pentru autovehicule. Însă afacerile lui Guliu nu se opresc aici. În 24 martie 2008, el a fost numit administrator al proaspăt înfiinţatei SC Valkar Intermed SRL Bacău, fondată de Diana Mariana Nemeş, cu 40%, şi Traian Roşu, cu 60%. Lesne de anticipat, activitatea principală a firmei este comerţul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate. Tot în 2008, Guliu devine şi administratorul International Valkar SRL Bacău, alături de unicul asociat al firmei, băcăuanul Florin Boboc. Prin acelaşi act adiţional, a fost recodificat obiectul de activitate al societăţii, noul obiect principal de activitate declarat fiind reprezentat de „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale", domeniul principal de activitate fiind construcţiile. De menţionat că George Guliu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii