Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:57 25 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecat alături de fostul şef al banilor din România George Guliu, eliberat condiţionat! Decizia nu este definitivă!

ro

28 Aug, 2017 00:00 2404 Marime text
Judecătoria Medgidia a admis, vineri, propunerea de liberare condiţionată a condamnatului George Guliu formulată Comisia pentru liberarea condiţionată din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, Constanţa.
 
Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus liberarea condiţionată a condamnatului George Guliu, din sentinţa penală nr. 1384/2015 a Judecătoriei Constanţa, mandat de executare nr. 3990/2017, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Tribunalul Constanţa. Prin sentinţa penală nr. 1384/2015 a Judecătoriei Constanţa, George Guliu a luat opt ani şi patru luni şi 20 de zile de detenţie.
 
George Guliu a fost judecat şi condamnat în dosarul în care Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, dar şi Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, au fost deferiţi Justiţiei de procurorii DNA. În dosarul cauzei au mai fost deferiţi Justiţiei: Radu Nemeş, Diana Nemeş - la acel moment, administrator la SC Excella Real Grup SRL, George Guliu - la acea dată, asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, Dumitru Chirvăsitu - la acea dată, administrator în fapt al SC Inkasso Jobs SRL Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, şi Lucian Florin Ionescu - la acel moment, administrator la SC Delta Oil Logistic SRL. Mai mult, procurorii au dispus şi trimiterea în judecată a mai multor persoane juridice, pentru evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. Bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 242.642.205,44 de lei (aproximativ 56 de milioane de euro), se arată în documentele celor de la DNA.
 
În prezentul dosar, George Guliu a fost condamnat definitiv la trei ani şi opt luni de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

Citeşte şi: 

Guliu, condamnat definitiv Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, în faţa judecătoarei Corina Ciobanu (rechizitoriu)

George Guliu şi Nicolae Belba au fost condamnaţi definitiv

Ti-a placut articolul?

Comentarii