Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul „vrăjitoarele" Magia albă, Dalia, Sidonia şi legăturile cu firmele din Constanţa

ro

17 Dec, 2011 00:00 3912 Marime text
06_vrajitoare.jpgCazul vrăjitoarelor încătuşate pentru escrocherii şi înşelăciuni are ramificaţii şi la Constanţa. Roxana Lider, zisă Dalia nepoată a vestitei Sidonia, una dintre presupusele „tămăduitoare" cu magie albă pe care procurorii le-au prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, este judecată într-un alt dosar pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în care printre părţile vătămate se numără firma SC Orient Ceramic SRL din Constanţa.

După cum arătam şi în ediţiile trecute, dosarul se află pe rolul Tribunalului Bucureşti, iar acuzaţiile care li se aduc în acest proces vrăjitoarelor sunt că şi-ar fi ridicat vilele folosite pentru a-şi impresiona şi intimida clienţii cu materiale de construcţii „jecmănite" de la mai multe societăţi. Aceeaşi modalitate ar fi fost folosită de acestea şi pentru a-şi mobila somptuoasele palate. Alături de Roxana Lider, alte patru celebre vrăjitoare sunt acuzate în procesul firmelor ţepuite. De altfel, despre toate tămăduitoarele cu magie albă presa centrală scria la momentul declanşării scandalului că ar fi fost înrudite cu celebra Sidonia. Aşa cum am menţionat, printre firmele păgubite de presupusa nepoată a Sidoniei se află şi SC Orient Ceramic SRL Constanţa, societate care se ocupă de „comerţul cu amănuntul cu articole de fierărie, cu articole din sticlă şi cu cele pentru vopsit" şi care în 2010 a avut o cifră de afaceri, potrivit www.vrajitorul.eu, de 15.237.069 de lei. Profitul net a fost de 255.393 de lei, iar numărul mediu de salariaţi a fost de 16. Fie că la mijloc a fost sau nu influenţa celebrelor vrăjitoare, cert este că cifrele arată datorii totale pentru anul 2010 de 16.062.932 de lei.

Ioana Zăvoranu, partea vătămată

Conform unui comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, „din materialul probator existent la dosar a reieşit că în perioada februarie-octombrie 2011, partea vătămată Zăvoranu Ioana a fost contactată de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi vrăjitoarea de magie albă Vanessa, care sub pretextul efectuării unui ritual de îndepărtare a farmecelor şi blestemelor făcute de mama şi socrii victimei, profitând de starea de debusolare şi de naivitatea acesteia, prin manopere dolosive specifice (nr. cu rea-credinţă, prin înşelăciune, potrivit Dexonline.ro), a determinat-o pe aceasta să-i plătească suma de 3.000 de lei". Procurorii au mai spus că „în vederea administrării probatoriului, Tribunalul Ilfov a admis cererea făcută de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov de efectuare a unui număr de 12 percheziţii domiciliare în ziua de 13.12.2011. De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov a emis mandate de aducere pentru 13 persoane, în vederea audierii acestora". Cu toate acestea, judecătorii Tribunalului Ilfov au decis să respingă propunerea procurorilor „cu privire la arestarea preventivă a inculpaţilor Lider Roxana, Mincă RADA, Constantin Ion şi Buzea-Sava Craiff, ca neîntemeiată". Probabil magistraţii s-or fi temut de blestemele vrăjitoarelor. Decizia a fost atacată în recurs, la Curtea de Apel Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii