Universitatea Ovidius din Constanța dezvoltă un curs online despre agricultura durabilă, în cadrul proiectului european „My Farm”
Universitatea Ovidius din Constanța dezvoltă un curs online despre agricultura durabilă, în cadrul proiectului


- Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, recent, la o întâlnire transnațională organizată la Atena, în Grecia, în cadrul proiectului „My Farm - Multifunctionality Farming”.
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, recent, la o întâlnire transnațională organizată la Atena, în Grecia, în cadrul proiectului „My Farm - Multifunctionality Farming”, transmite un comunicat din partea UOC.
„La întâlnire, discuțiile s-au concentrat pe evaluarea conținutului unităților de învățare cuprinse într-un curs pe care îl pregătim în cadrul proiectului, care se va desfășura sub forma unui MOOC (Massive Open Online Course), permițând accesul participanților de la distanță. Cursul nostru va cuprinde nu mai puțin de 15 unități de învățare, printre care se numără: Conceptul de multifuncționalitate, Managementul afacerilor agricole, Tendințe emergente în agricultură, Culturi industriale, Agroturism, Energie regenerabilă și altele. În perioada următoare, vom organiza o serie de workshop-uri, adresate factorilor de decizie politică, reprezentanților mediului de afaceri și cadrelor didactice. Acestea vor constitui un cadru pentru schimbul de idei și bune practici privind conceptul multifuncționalității în agricultură și vor contribui la promovarea metodologiei de înscriere în cadrul cursului”, precizează prof. univ. dr. habil. Cristina Duhnea, managerul proiectului din partea UOC.
Proiectul „My Farm - Multifunctionality Farming” susține valorile Politicii Agricole Comune (PAC) și ale Programelor de Dezvoltare Rurală (PDR), încurajând tranziția către o agricultură mai durabilă, cu accent pe preocupările legate de climă, mediu și bunăstarea animalelor. În plus, proiectul promovează schimbul de cunoștințe și inovarea în domeniul agricol, facilitând trecerea către o economie cu emisii reduse de carbon și rezistentă la schimbările climatice.
Proiectul „My Farm”, contract nr. 101140288, finanțat cu 1.106.043 euro prin Programul european Erasmus Plus (Acțiunea-cheie 2: Alianțe pentru inovare), este implementat în perioada 01.02.2024-31.01.2027, în cadrul unui consorţiu din care fac parte: Universitatea Ovidius din Constanța (România), Università degli Studi di Napoli Federico II (Italia - lider de proiect), Cosvitec Societa Consortile A R.L. (Italia), Linfa Scarl Societa Consortile A R.L. (Italia), Business Inovation Council S.R.L. (România), Eurotraining Educational Organization (Grecia), Rezos Brands (Grecia), West Ukrainian National University (Ucraina), Instituto Politécnico de Viana do Castelo (Portugalia), Strategic Omnia Research and Technology Development LTD (Cipru), Chamber of Commerce and Industry (Cipru).
Citește și:
Universitatea Ovidius din Constanța găzduiește lansarea noii etape a programului Civicult printr-o proiecție de film în aer liber
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp