Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu parastas la usa si cu potenta in geanta Profesor consilier local PNL, prins cu pantalonii in vine

ro

12 Jun, 2010 03:06 5502 Marime text
cap_6.jpgConsilier local şi profesor de istorie de peste 30 de ani, dascălul Dumitru Ion, prins în flagrant în pădurea Babadag cu pătura, prezervativele şi pastilele pentru potenţă sexuală după el, s-a aruncat la mila Curţii de Apel Constanţa, implorând eliberarea. Printre argumentele aduse de bărbat pentru a fi judecat în stare de libertate, se numără şi faptul că urma să pregătească parastasul tatălui său.

Caz cutremurător, ajuns pe masa Curţii de Apel Constanţa: Dumitru Ion, zis Bărbuţă, profesor de istorie la Grupul Şcolar Dimitrie Cantemir din Babadag, dar şi consilier local al comunei Baia, din partea PNL, a fost prins în flagrant în pădurea Babadag. Autorităţile au consemnat că, la momentul la care a fost depistat de organele de poliţie, dascălul avea asupra sa o pătură, mai multe prezervative şi o cutie cu pastile pentru potenţă sexuală. Potrivit anchetatorilor tulceni, profesorul a fost denunţat de o elevă de-a sa, din clasa a XII-a, care susţine că, de trei ani de zile, Dumitru Ion o lăsa corigentă pe primul semestru la Istorie, pentru ca în al doilea semestru, să îi încheie o medie mai mare, în schimbul unor sume de bani.

„Drăguţă, prietenoasă şi foarte sexy"

Roxana Cristina Costache, eleva care l-a dat pe profesor pe mâna legii, a susţinut, în faţa poliţiştilor, că de când părinţii ei nu mai lucrau în Italia, a rămas datoare la dascăl, cu 250 de euro, din cursul anului trecut, iar cu suma pretinsă anul acesta, totalul ar fi de 500 de euro, bani pe care i-ar fi pretins profesorul pentru a-i încheia favorabil media, astfel încât liceana să poată susţine examenul de bacalaureat. Mai mult, potrivit interceptărilor convorbirilor avute de cei doi, reiese, potrivit anchetatorilor, că profesorul ar fi solicitat şi anumite favoruri sexuale, existând, în acest sens, înregistrări ale unor conversaţii cu conotaţii explicit sexuale. În ceea ce-o priveşte pe elevă, trebuie menţionat faptul că, pe un site de socializare virtuală, tânăra se descrie drept „drăguţă, înaltă, păr creţ, ochi căprui, picioare lungi, distractivă, prietenoasă şi foarte sexy".

denuntatoare_profesor_-_sursa_hi5.jpg„Să mă laşi în pace, eu nu mă risc, Roxana!"

În faţa judecătorilor, avocatul lui Ion a argumentat că măsura arestării preventive luată faţă de clientul lui este mult prea aspră. De asemenea, avocatul a susţinut că, în afară de eleva care l-a denunţat pe profesor pentru luare de mită, nu există alte indicii cu privire la presupusa activitate infracţională a acestuia. Mai mult, apărătorul a considerat util cauzei sale să amintească faptul că, din înregistrarea convorbirilor telefonice, reiese că dascălul i-ar fi spus elevei sale „să mă laşi în pace, eu nu mă risc, Roxana". Nu în ultimul rând, apărarea a vorbit şi despre cariera de peste 30 de ani a acuzatului în învăţământ, predând numai la licee de renume din Tulcea şi din Babadag, făcând referiri, totodată, şi la moralitatea generaţiei actuale, alta decât cea a generaţiilor trecute. În consecinţă, avocatul a solicitat ca Dumitru Ion să fie lăsat în libertate, eventual cu interdicţia de a părăsi ţara.

Istoria, promovată pe telefoane Nokia

În replică, procurorul de şedinţă a solicitat respingerea recursului acuzatului, ca nefondat, subliniind că din probele de la dosar reiese că, de-a lungul timpului, denunţătoarea i-ar fi remis profesorului mai multe sume de bani, dar şi un telefon Nokia, pentru a nu rămâne repetentă. În cele din urmă, profesorului i s-a dat ultimul cuvânt. Invocând emoţiile ca scuză pentru faptul că nu-şi poate aduna cuvintele, profesorul şi-a pus încet ochelarii la ochi şi, cu mişcări la fel de lente, şi-a scos din buzunarul cămăşii un bileţel pe care îşi notase gândurile. Primul aspect subliniat de acuzat a fost că nu este recidivist, că nu are cazier şi că provine dintr-o familie de intelectuali, în care el este profesor, soţia inginer, iar copilul student. De asemenea, acesta a cerut să fie liber, pentru a-şi pregăti apărarea, vrând să-şi apere statura morală.

Se pregăteau de parastas

Profesorul nu s-a sfiit să aducă aminte şi despre prezumţia de nevinovăţie, care operează într-un caz până la pronunţarea unei sentinţe definitive. „Nu că aş vrea să vă influenţez sentimental, dar sâmbăta viitoare ar fi trebuit să pregătesc, împreună cu fratele meu, parastasul tatălui meu, care a murit acum un an", a mai spus dascălul. Ultimul aspect citit metodic de pe bileţel a fost că soluţia privind arestarea sa i-a fost comunicată pe scări. Cu toate acestea, niciun cuvânt despre flagrant, despre acuzaţiile extrem de grave aduse de eleva lui, sau vreo explicaţie cu privire la pătura, prezervativele şi pastilele de potenţă sexuală găsite asupra lui, la momentul flagrantului. După deliberări care au durat aproximativ o oră, judecătorii constănţeni au decis respingerea recursului profesorului, ca nefondat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 16 Jun, 2010 18:20 nu trebuie sa avem încrdere în elevi care au o situatie școlara foarte slaba în decursul anilor de liceu, Daca eleva ar fi învățat nu se ajungea aici. Si apoi se mai cunoaște proverbul ” când cățeaua ridică coada câinele o linge”
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 13 Jun, 2010 07:35 Asta este UNUL dintre multele cazuri de CRETINISM LIBERAL EXTREMIST ...