Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu 34 de mii de euro credite în 2008 Şefa contabilităţii din IPJ Constanţa, bănuită de delapidare

ro

17 Feb, 2011 00:00 2561 Marime text
contabila_-_sediu_IPJ___.jpgDin câte se pare, contabila şefă ar fi bănuită de delapidare, suma vehiculată fiind de 6.000 de lei. Deşi am încercat să luăm legătura cu contabila şefă în vederea obţinerii unui punct de vedere, acest lucru nu a fost posibil

Numărul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa despre care se spune că ar fi intrat în colimatorul procurorilor pe motiv că au încălcat legea a ajuns la patru. Ultima intrată "în horă" ar fi chiar contabila şefă a inspectoratului, comisar şef Georgeta Grădinaru, fosta şefă a Compartimentului Financiar din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila. Surse bine informate spun că vineri, 11 februarie 2011, Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) şi Direcţia Generală Anticorupţie a dispus efectuarea unei "vizite" sediul IPJ Constanţa, unde ar fi sigilat casieria.

Mitraliere pe poliţiştii constănţeni! Surse avocăţeşti vorbesc despre o nouă "captură" a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Astfel, după ce zilele trecute, agenţii Dorel Luţan, din cadrul Poliţiei Mamaia şi respectiv Cristian Olaru şi Mugurel Alexa, de la Secţia 2 de Poliţie Constanţa, ar fi dat explicaţii procurorilor, acum ar fi venit rândul unui comisar şef. Din câte se pare, noua intrată în colimatorul procurorilor ar fi chiar noua contabilă şefă a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisar-şef Georgeta Grădinaru, fosta şefă a Compartimentului Financiar din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila. Apropiaţii anchetatorilor spun că femeia ar fi cercetată pentru delapidare, prejudiciul fiind de 6.000 de lei. Acţiunea oamenilor legii ar fi început de vineri, 11 februarie 2011, când Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) şi Direcţia Generală Anticorupţie au efectuat o "vizită" Poliţiei Judeţului Constanţa, unde ar fi sigilat casieria. Comisarul şef Georgeta Grădinaru a obţinut postul de contabil şef în urmă cu aproape o lună de zile, după ce a câştigat concursul organizat de IPJ. Georgeta Grădinaru a condus şi Compartimentul Financiar din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila. Deşi am încercat să luăm legătura cu contabila şefă în vederea obţinerii unui punct de vedere, acest lucru nu a fost posibil. După cum precizam şi mai sus, comisarul şef Grădinaru nu ar fi singurul om al legii luat la întrebări de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Despre Dorel Luţan, agent în cadrul Poliţiei Mamaia, s-a vehiculat că ar fi avut legătură cu jeep-ul plin de uree aparent furată, depistat de lucrătorii Poliţiei Port, iar despre Cristian Olaru şi Mugurel Alexa, de la Secţia doi de Poliţie Constanţa, că ar fi cerut şpagă unui şofer pentru a-i înapoia talonul auto.

În presa din Brăila

Pe data de 18 iulie 2007, în ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" numele Georgetei Grădinaru apărea în articol intitulat "Campionul Salariilor din Poliţie", unde Ştefan Stoica, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean al Politiei de Frontieră (IJPF) Brăila de la acea dată era cel mai bine remunerat om al legii din judeţ, cu un salariu anual de 77.236 de lei. La momentul respectiv, jurnaliştii brăileni au spus că Georgeta Grădinaru, având gradul de comisar şi funcţia de şef al Compartimentului Financiar, deţinea o Dacia. "În ceea ce priveşte veniturile anuale, şefii de compartiment au declarat, în 2005, sume cuprinse între 126 şi 215 milioane de lei vechi. Şapte dintre şefii de compartiment din cadrul IJPF au menţionat că au contractat credite bancare, în euro sau lei", mai arătau ziariştii din Brăila.

Averea comisarului-şef

Potrivit declaraţiei de avere aferentă anului 2008, Georgeta Grădinaru deţine, din anul 1985, 3,8% dintr-o casă de locuit a cărei suprafaţă este de 133 metri pătraţi. Actuala contabilă şefă a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a contractat două credite bancare în valoare totală de 34.000 de euro. Primul împrumut, de 15.000 de euro, l-a luat de la BCR, în anul 2006, şi este scadent în 2016. Un an mai târziu, respectiv în 2007, Georgeta Grădinaru a apelat, din nou, la bancă, de această dată la Unicredit Leasing, de unde a luat 19.000 de euro, termenul scadent fiind în 2012. În declaraţia de avere din 2008, Grădinaru spunea că are, anual, un venit de 70.263 de lei. conform aceluiaşi document, soţul Georgetei Grădinaru era pensionar şi primea anual 12.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • CONSTANTENI 17 Feb, 2011 20:45 pomelnic VII
  • CERASSELA 17 Feb, 2011 19:37 sa se verifice cine a sustinut-o si cine o sustine in continuare lucru care s-a vazut si la examene,pentru functia de contabil sef la IJPF BRAILA si la BNR BRAILA de unde a plecat la CT. Cine este in spatele ei...verificati si dati publicitatii. la cat rau a facut la altii raul s-a intors asupra ei.d-zeu nu doarme!!!
  • justice 17 Feb, 2011 09:03 si se ia spaga de la clanul proxeneti de pe str olteniei 5 la intrare parchet bairam tasac cotnac ,ceei care de ni de zile vind minore la bariera caraiman abator si la bariera a vlaicu-nu i vede nimeni? impart prada milioane de euro..si marfa de contrabanda ptr niro si europa nu o vede nimeni? ce spagi se iau? dga sri dna iau spaga si ele..se fac ca muncesc -plevusca..nu au curaj sa se ia de procurori cum e nita-are masini lux ultimul tip mercedes negru ct 10 atp bmw audi a6 si a8 jeepuri ,peugeot vile in cartierl clinetilor sai hoti din conducte primo....seful sau bmw seria 7 si jeeep audi q7 terenuri vile afaceri etc si baga amaritii in puscarie ca au luat un salam de foame-asta e justitie? procurorul gil r mina in mina cu prieten si rufda avocat t ionescu avocatul clan proxeneti bairam-vizitiu trece pe la ei la hoteluri -cine ia spaga -vind minore de 12 13 ani ptr sex rapite din case copii si de p strada rapotan le tine partea de ani -el era si e sef ca si la hotii din conducte de la zorile,,catana fost dgipi stia si stie-vizitiu pavel bogdan ispir anane -dga sri 0962 dna tac-e bin laden la dna si alquida -e dar nu i vede nimeni