Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sânge de Ponta? Sau de Antonescu?

ro

08 Dec, 2011 01:00 1617 Marime text

lavinia_bun.jpgUSL-aşii sunt debusolaţi. Acţionează la întâmplare. Unii iau poziţia struţului, alţii continuă să facă ce-au învăţat dintotdeuna: să pupe dosul celor care i-au hrănit. Se întreabă ce caută ei acolo, de ce sunt cantitate neglijabilă în ochii lui Ponta şi/sau Antonescu, pe care, fie vorba între noi, în cot îi doare de soarta României.

S-a văzut de altfel cât de mult le pasă şi la votul pentru preşedintele Senatului, şi la moţiunea de cenzură împotriva ministrului Traian Igaş, şi în cazul tuturor luărilor de cuvânt pe la televiziunile care le ţin isonul. Am sesizat că deja nu se mai suportă împreună în acelaşi platou, astfel că producătorii sunt nevoiţi să-i separeu fie în studiouri separate, fie prin selecţie să aleagă cine vine la TV şi cine intră prin telefon.

Nu înţeleg pentru ce se mai strofoacă seară de seară anteniştii să aplice metoda „prostirea proştilor de români" şi să ne prezinte o opoziţie tare ca fierul/iute ca oţelul, că tot suntem în perioada colindelor... când „membrele" copreşedinţilor nu doar că prezintă impotenţă, ca în bancul cu... domnul X care merge la doctor să-şi rezolve problema cu scula de 5 cm care i se umflase! În realitate era de 2,5!!!

Atât membrii PSD, cât şi foarte mulţi liberali sunt de-a dreptul sideraţi de lipsa de viziune politică a conducerii USL, care în ritmul acesta va muri mai repede decât s-au grăbit să prognozeze valeţii lor politici. În timp ce pe Năstase încă îl va mai ţine ceva timp ocupat Tamara, deşi femeia e de ceva timp „rece şi pământie", tovarăşul Vanghelie a ajuns la concluzia că „suspendarea preşedintelui nu mai există decât în desene animate", Haşotti şi Nicolăescu s-au ridicat împotriva Antonescului când, acesta zbierând, probabil fiind trezit din somn mult prea de dimineaţă, că e musai ca opoziţia să se retragă din Parlament dacă „luptătorii" lui Boc îşi vor asuma răspunderea pe legea alegerilor.

Acesta este rezultatul faptului că USL nu a reuşit să-şi cultive un cerc de intelectuali, dar avem şi explicaţia: nu ştiu cum l-ar fi aranjat chestiunea asta de principiu pe Antonescu, care a mai citit o carte, două, trei, dar sigur Ponta s-ar fi simţit strâns cu laţul într-o companie selectă.

Se simte excelent însă alături de Negoiţă, Şova, Mazăre şi alţi piţiponci ai zilelor noastre care regulează copile şi ţin paginile cancanurilor.

Cine va fi următorul crucificat pe altarul USL?

Dacă Blaga vorbea de nevoie de sânge proaspăt în Executiv, aud din ce în ce mai des printre USL-işti vorbindu-se de nevoia de sânge de Ponta sau de Antonescu, înainte de a le deveni fatală toată mascarada opoziţiei lor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii