Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum au ajuns social-democraţii să fie chiriaşi în fostul sediul USL PSD Constanţa “dat afară, în stradă”!

ro

04 May, 2016 00:00 4768 Marime text

Întâmplător sau nu, timpul a demonstrat că liderii de marcă ai PSD au prostul obicei de a lăsa partidului câte o “amintire”. Asta li s-a întâmplat social-democraţilor în două sau trei situaţii, iar cei care le-au făcut “surprize” au fost, în ordine cronologică: Adrian Năstase, Mircea Geaonă şi, mai nou, Victor Ponta, acesta din urmă lăsându-i la un momnet dat pe PSD-işti cu unul dintre principalele conturi blocate pentru o datorie de 50.000 euro, debit datând de la lansarea lui la prezidenţialele din 2014, de pe Arena Naţională. Numai că, dintre cei trei lideri enunţaţi, doar unul a marcat “soarta” organizaţiei judeţene PSD Constanţa atât din punct de vedere politic, cât şi în privinţa patrimoniului – Adrian Năstase.

Majoritatea constănţenilor încă mai trăieşte cu impresia că sediul organizaţiei judeţene PSD Constanţa este pe strada Mircea cel Bătrân nr.102, lângă Universitatea Maritimă Constanţa...în fostul hotel Astoria. Eronat. De câteva luni bune, această informaţie ţine de domeniul trecutului, iar ceea ce cotidianul ZIUA de Constanţa anticipa încă din decembrie 2014 avea să se adeverească la nici un an diferenţă.
 
Citeşte şi:

Dacă dispare din PSD
Echipa lui Mazăre ar putea arunca partidul în stradă

Scurt istoric al sediului PSD de la Astoria 

Actualul preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Constanţa, Felix Stroe, a confirmat faptul că fostul hotel Astoria a putut deveni sediul celor ce aveau să fie social-democraţi în perioada 2001-2002. “În 2001-2002 exista o fundaţie a PDSR (n.r. referire la Fundaţia XXI) care s-a zbătut şi a cumpărat sediul de la Astoria în urma unei executări silite”, îşi aminteşte liderul PSD. Deşi pe plan local se susţine că fundaţia respectivă ar fi vândut imobilul, în anul 2003, către PSD, iar de la partid a ajuns la o firmă - SC New Home Construct SA, asociată cu Talmage Overseas Limited cu sediul în Cirpu, Stroe a prezentat o altă versiune.

Vinovat…Adrian Năstase 

Potrivit preşedintelui filialei judeţene PSD Constanţa, Felix Stroe, la un moment dat, Legea partidelor a fost modificată în sensul că doar organizaţia centrală a unei formaţiuni politice avea voie să deţină patrimoniu. “Atunci, sediul de la Astoria în care îşi desfăşurau activitatea cei de la PSD Constanţa a fost transferat la centru, iar ca proprietar a fost înregistrat PSD central. Aşa, imobilul a ajuns în proprietatea PSD România dându-i-se drept de folosinţă veşnică organizaţiei judeţene PSD Constanţa”, a afirmat Stroe. Numai că, mişcarea respective a avut loc înainte de anul electoral 2004 când fostul preşedinte PSD, Adrian Năstase, a încercat, fără succes, să câştige alegerile prezidenţiale. Bătălia a fost pierdută, PSD a ajuns în opoziţie, dar şi cu multe datorii neachitate din campania electorală. “În 2005 s-a constatat că Adrian Năstase a pierdut alegerile şi că PSD are multe datorii rămase restante din campania electorală din 2004. Pentru a evita executarea silită la care ar fi putut apela creditorii PSD s-a trecut la vânzarea unor sedii”, a relatat liderul PSD Constanţa.
Desigur, având o poziţionare foarte bună, o suprafaţă şi un teren tentant şi care putea ridica preţul de vânzare, sediul organizaţiei PSD Constanţa a devenit obiect de tranzacţie pentru acoperirea datoriilor. “Atunci s-a vândut şi acest sediu din Constanţa unei firme din Cipru care ne-a evacuat, ne-a dat afară, pe stradă, pentru că are alte planuri de afaceri”, a declarat preşedintele PSD Constanţa. În contextul prezentat, încă din toamna anului trecut organizaţia judeţeană PSD Constanţa s-a mutat şi activează în sediul din zona Trocadero, cel care a aparţinut, în trecut, organizaţiei de tineret sau a găzduit cabinet parlamentare ale unor deputaţi şi senatori social-democraţi.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii