Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare, baiatul cu pantofii rosii

ro

03 Jul, 2009 22:53 1986 Marime text
claudia_editorial.jpgCurea, batistă pusă la piept şi pantofi, toate roşii. Astfel a ales primarul Radu Mazăre să iasă în lume, în urmă cu două zile, la conferinţa dedicată evenimentului Mamaia Exotic Car Show. Neapărat roşu ca focul. Ţinută la care, bineînţeles, se potrivea decapotabila sa roşie, model „retro". 

Chiar dacă ţinuta îi venea fără cusur primarului care a vrut să lase audienţa fără respiraţie şi a atras atenţia instantaneu, imediat cum am văzut poze de la evenimentul de acum două zile, m-am gândit numai la povestirea cu fetiţa care îşi dorea pantofi roşii. Pantofii roşii pe care o fetiţă de culoare din New Orleans şi-i dorea cu ardoare, cumpăraţi din economiile tatălui său de-o viaţă. O povestire care face referire mai degrabă la un exerciţiu de manipulare, cu conotaţii profunde, legate de culoarea pielii. Şi fata cu părul roşu ca focul a fost în mintea mea la momentul în care i-am văzut încălţările primarului Mazăre. Şi bineînţeles că la o asemenea ţinută nu se putea asorta decât una din maşinile primarului, decapotabila „roşie ca focul", fabricată în anii '30 - '40.

Kandinsky vorbea despre roşu ca de o culoare care exprimă masculinitate, este tonică, îndeamnă la acţiune şi dă senzaţia de puternic, neînvins. Însă în tradiţia irlandeză, roşul este o culoare războinică. Simbolizează de asemenea vitalitatea, forţa, succesul, impulsul, puterea de a influenţa. Caracteristici care parcă se potrivesc mănuşă cu temperamentul pe care şi-l manifestă deseori.

Noul trend pe care l-a adoptat Mazăre îl înscrie, din nou, în categoria personajelor publice care vor să iasă în evidenţă. Amator de maşini de lux, ţinute de lux, anturaje de lux, totul la superlativ, primarul nostru are vara asta suficiente ocazii să ne mai arate cât de bine se pricepe la a-şi asorta ţinutele.

Pantofii roşii apar însă după pantofii bleumarin pe care i-a purtat, la fel, asortaţi cu batistă şi curea, la şedinţa de Consiliu Local de la începutul săptămânii. Dar care nu a făcut atât de mare vâlvă precum noua costumaţie a edilului. O fi vrând să creeze un trend, în care roşu să domine. Asta după ce l-a stabilit deja pe cel al maşinilor de epocă. Pe urme i-a călcat chiar mâna sa dreaptă, viceprimarul Gabi Stan, care şi-a luat şi el o maşină în stilul jeep-ului Willis al şefului său.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii