Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce nu aplaud execuţia lui Blaga…

ro

29 Sep, 2010 20:00 2041 Marime text
lavinia_bun.jpg Blaga a făcut un calcul politic greşit. Şi a plătit. Ce s-a gândit dumnealui? Că poliţiştii pot manifesta, căci locatarii celor două „palate“ oricum nu-s acolo, că face pe plac multora, eventual o acţiune aducătoare de voturi cuiva sau mai multora. În felul acesta, prindea mai multe păsări în acelaşi timp. Lucrurile au luat-o razna însă şi … personajului i se suise la cap, iar preşedintele pur şi simplu nu putea să se întoarcă brusc şi total împotriva lui, pentru că, ştim cu toţii, Blaga l-a ajutat mult în câştigarea alegerilor.

Blaga buldogul şi-a rupt colţii în şoriciul preşedintelui când a vrut să-l muşte niţel şi să-l halească de tot pe premier. Între Boc şi Blaga, preşedintele l-a preferat totuşi pe Boc. Să vedem pentru cât timp însă…
Presa de ieri dezvăluia o ipoteză spectaculoasă în legătură cu evenimentele care s-au petrecut vineri, 24 septembrie, la Palatul Cotroceni, cu prilejul manifestaţiei de protest a poliţiştilor, jurnalistul Ion Cristoiu susţinând că la mijloc a fost vorba de o încercare de lovitură de stat.

S-a lansat ipoteza că la mitingul de vineri, grupuri de interlopi plătiţi de Marian Vanghelie ar fi trebuit să provoace violenţe, care să ducă, în urma confruntărilor cu jandarmii care asigurau securitatea zonei, la victime umane. Situaţia ar fi fost evitată după ce jandarmii au refuzat să intervină violent la provocările celor din rândul protestatarilor. „Ieşi afară, javră ordinară“ se spune că reprezintă provocarea la care jandarmii nu au dat curs. „Nu e un scenariu, se va confirma“, a mai spus Cristoiu, vorbind despre tentative de lovitură de stat. Probabil, se va confirma aşa cum s-au confirmat şi declaraţiile pe care generalul Dumitru Iliescu le făcea în plin scandal Voicu referitor tot la o lovitură de stat. Vă amintiţi? O perdea de fum menită atunci să acopere „piramida Voicu“, un adevărat serviciu secret paralel cu tentacule în toate instituţiile statului.

„Băsescu a fost dezinformat de servicii“, spunea atunci generalul cu patru stele despre ipoteza loviturii de stat  neconfirmate de nimeni până în prezent. O presupusă lovitură de stat pregătită în culisele serviciilor secrete.
N-am idoli falşi, de-aia nu pot şi refuz să aplaud demersul „justiţiar“ al execuţiei lui Blaga, pentru că şi această „lovitură de stat“ seamănă atât de mult cu cea de la începutul anului, pregătită în culisele serviciilor.

Neoficial, i s-a reproşat lui Blaga că a îngropat ancheta cu accesul găştii Vanghelie la documente secrete ale DGIPI. Atenţie însă, chestiunea asta este nereproşabilă lui Blaga! Lopata care a îngropat această anchetă avea scris pe coadă: „voi ne aveţi pe noi la mână, noi vă avem pe voi, deci ciocu' mic şi ne facem c-am uitat! Nasol este că fiind numit Blaga ministru la Interne, numărul celor care deţin „diverse şi diverse“, a mai crescut cu un membru. Deoarece şi-a tras şi el un rând de fotocopii! Aţi remarcat când Blaga în declaraţie oficială a spus: „NIMENI NU POATE FACE PRESIUNI ASUPRA MEA!“?

„Cazul Blaga“ este ceea ce în termenii noştri se cheamă execuţie publică. Iar Blaga nu este o ţintă, ci un mijloc de realizare a unui scop: decredibilizarea greilor PDL (acţiune care a pornit furtunos cu operaţiunea „remanierea Cabinetului Boc 5“) în favoarea unui singur beneficiar: noul val.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • casimir 30 Sep, 2010 07:10 SI TOTUSI... CONTEAZA ENORM PENTRU TOTI DE CE TU NU APLAUZI EXECUTIA LUI BLAGA. TOTI CEI IMPORTANTI DIN TARA SUNT IMPRESIONATI MAI ALES DE PARERILE TALE.