Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:32 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenintarile lui Mazare

ro

21 Jul, 2009 02:51 1732 Marime text
mihaela_editorial.jpgViziunile liderilor din PSD asupra unor aspecte cu efecte directe asupra populaţiei diferă. Situaţia se extinde şi în ceea ce priveşte Executivul, chiar dacă în componenţa sa există şi reprezentanţi social-democraţi. 

Nu o dată, stilul în care gândesc aceştia a iscat tensiuni în PSD şi reacţii menite să destabilizeze partidul. Ultima răzmeriţă în PSD a fost ca urmare a unui anunţ potrivit căruia, pe timp de criză economică, continuarea procesului de descentralizare nu este indicat şi nici nu ar avea efectul scontat, care a generat reacţii dure. La această „viziune" s-a adăugat şi ordonanţa guvernamentală prin care biletele la ordin erau eliminate. Preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, şi prim-vicepreşedintele filialei, Nicuşor Constantinescu, au sărit ca arşi.  Conştient că majoritatea colegilor din teritoriu aşteptau, cu nerăbdare, să-şi sporească puterea asupra zonei pe care o păstoresc, iar eliminarea biletelor la ordin îi pun în pericol proiecte importante - vezi construcţia de locuinţe ieftine pentru tineri, care, şi aşa, a întâmpinat probleme financiare, Mazăre a trecut la ameninţări.

N-ar fi prima oară când o face, dacă mă gândesc la situaţia din luna mai. Atunci, echipa Mazăre -Constantinescu dădea un termen de trei zile conducerii centrale a PSD pentru a rezolva problema unor numiri. În caz contrar, Mazăre ameninţa cu nesocotirea protocolului de colaborare a coaliţiei PSD - PD-L. Dorinţa i-a fost îndeplinită parţial, subiectul a fost îngropat, iar ameninţarea, uitată.

Dar, revin la noua „avertizare" proferată de Mazăre, deşi, real, ea nu reprezintă realitatea: „Plec din partid sau scot partidul de la guvernare". Motivele le-am amintit anterior. Numai că, şi de data aceasta, a vrut ceva, a bătut cu pumnul în masă şi i-a ieşit... pe jumătate. Problema emiterii biletelor la ordin s-a rezolvat, însă continuarea procesului de descentralizare este, încă, o necunoscută. Deşi acest subiect a fost discutat în şedinţa coaliţiei, nu s-a luat o decizie. Deocamdată, se va recurge la o analiză din punct de vedere economic şi, în funcţie de concluzii, se va hotărî dacă descentralizarea va continua sau nu.

Un lucru este cert: chiar dacă niciuna dintre „pretenţiile" lui Mazăre nu erau îndeplinite, ameninţările sale nu se concretizau. Aşa cum a declarat şi la intrarea sa în PSD, Radu Mazăre este conştient că, fără a avea susţinerea unei formaţiuni politice, cu atât mai mult a uneia aflate la putere, nu va putea realiza prea multe. Altfel spus, ameninţările lui Mazăre sunt doar strategii de imagine.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 21 Jul, 2009 17:27 Constanta este al doilea oras ca marime dupa Bucuresti.Cum se face ca d-l Mazare a prins si al treilea mandat ? Nu cumva este un adevarat politician , un adevarat diplomat? Altcineva ,in locul lui ar fi rezistat atator atacuri mai mult sau mai putin justificate?
  • Ion 21 Jul, 2009 08:42 Un articol foarte interesant, care evidentiaza foarte bine lupta cu "clientul intern" in partid. Un joc interesant de strategie care arata ca Mazare este totusi un politician abil care isi cunoaste interesul dar cunoaste si "jucatorii", ori el ori consilierii lui.