Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre copiii de trupă ai lui Moisoiu vrea vicepreşedinte la PDL Florin Gheorghe s-a întors în PDL pe uşa lui Gigi Chiru

ro

10 Nov, 2011 01:00 3406 Marime text
cap_1.jpgExclus din PDL în 2008, Florin Gheorghe bate pe la uşile partidului încă dinaintea alegerile de la judeţ. Între timp, el a fost primit de organizaţia condusă de Gigi Chiru, deoarece la municipiu nu a depus nicio adeziune

Consilierul local Florin Gheorghe nu şi-a luat niciodată prea în serios mandatul de consilier local. Cum a intrat, aşa va ieşi în 2012 din CLM, fără nicio iniţiativă personală, un votac cuminte la dreapta mentorului său, Dănuţ Moisoiu. Doar că numai mâine nu e 2012 şi unde e mai cald şi mai bine dacă nu tot în PDL, partidul care te face consilier pentru ca tu, tânăr destoinic, să-ţi vezi de afacerile tale şi să girezi proiectele măreţe ale primarului Mazăre?!

Potrivit datelor recensământului, CLM ar putea pierde doi consilieri

Recensământul abia încheiat relevă faptul că suntem mai puţini faţă de anul 2002, atunci când s-a realizat ultimul recensământ al populaţiei. Dacă va intra în vigoare din 2012, acest lucru presupune din start şi mai puţini reprezentanţi ai poporului în Consiliul Local Constanţa, lucru pe care s-ar putea să-l fi aflat şi Florin Gheorghe. Doi consilieri mai puţin, adică 25 cu tot cu cei doi viceprimari. Va fi greu pentru USL să-şi sature propriile guri înfometate de putere d-păi să le mai facă loc şi altora, aciuaţi peste noapte. În această situaţie, „renegaţii" din PDL dau semne că vor din nou acasă, dar nu oricum, ci pe cai mari. Dacă Mădălina Popa şi Dănuţ Moisoiu bat pasul pe loc, chiar dacă în contextul alegerilor de la organizaţia judeţeană a PDL s-a vorbit de o revenire a bătrânului sponsor PDL la partid, Florin Gheorghe s-a mişcat repede.

Candidat pe listele de vicepreşedinţi ai BPL al PDL

Florin Gheorghe a putut fi zărit în sală sâmbăta trecută, la Consiliul de Coordonare Local, după o pauză de mai bine de trei ani de zile, el fiind exclus din PDL. Consilierul a atacat în instanţă excluderea, procesul a fost suspendat, potrivit avocatului Adrian Gheorghiţă, iar acum pare să nu mai aibă obiect din moment ce Gheorghe a fost reprimit în partid. De cine? De preşedintele organizaţiei judeţene, Gigi Chiru. Cel puţin aşa susţine acesta din urmă, că „tânărul" consilier ar avea adeziune depusă la sediul organizaţiei judeţene.

„Nu am intenţionat să-l recuperez, el a venit către partid şi l-am reprimit. De o revenire a lui Dănuţ Moisoiu nu pot să vorbesc în acest moment", spune Gigi Chiru, care până în acest moment nu a făcut cunoscut niciun moment faptul că PDL a „recâştigat" un consilier în cadrul Consiliul Local Constanţa.

Şi nu doar un consilier, ci şi un potenţial vicepreşedinte, deoarece Florin Gheorghe candidează pentru acest post în cadrul Biroului Municipal. „Orice membru are dreptul să candideze, asta nu înseamnă că va câştiga. Colegii vor decide", mai spune Gigi Chiru.

Preşedintele de la organizaţia municipală, Maria Stavrositu, declară că la rândul său a fost surprinsă de candidatura lui Gheorghe, pe care nu-l mai ştia membru al partidului, şi a confirmat că nu ar exista o adeziune depusă la sediul filialei Constanţa.

În CLM, tot la braţ cu Moisoiu

Tata Moisoiu a rămas „surprins" să afle că unul dintre „copiii săi" au fost reprimiţi cu acte în regulă în PDL. „Am avut şedinţă de Consiliul Local acum două zile şi n-a spus nimic. Nu ştiam că s-a întors în partid şi că a şi candidat. Să vezi ce-i fac!" a exclamat Dănuţ Moisoiu. Chiar dacă rolul păcăliciului l-a salvat în atâtea ocazii, se prea poate ca chiar el să-i fi sugerat mai tânărului său coleg o revenire în PDL în perspectiva alegerilor locale de anul viitor.

Trebuie precizat că totuşi fostul preşedinte Mircea Banias a refuzat să-l reprimească în formaţiune în timpul mandatului său, deşi Florin Gheorghe intenţiona încă de atunci să revină. Chiru însă nu a spus nu.

Astfel, alesul se alătură celorlalţi doi consilieri locali oficiali ai PDL în CLM, Cristian Tănase şi Nicolae Şandru.

Gheorghe, afacerist de succes

Dincolo de viaţa de consilier, Florin Gheorghe se declară un om extrem de sărac, el neavând trecută în declaraţia de avere niciun fel de proprietate. În schimb, deţine împreună cu soţia sa acţiuni la trei societăţi comerciale: SC Paluani SRL, SC Magsil SRL şi SC Sara Line SRL, care au ca obiect de activitate construcţii clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale şi comerţ cu amănuntul. El are şi un cont bancar de 40.000 de euro, care îl scuteşte de grija gigacaloriei.

Florin Gheorghe a fost de negăsit pe parcursul zilei de ieri, semn că îşi continua campania electorală prin OSV-uri. Precizăm că Florin Gheorghe urma să facă echipă cu Florian Constantin, care aşteaptă în acest moment soluţionarea contestaţiei depuse în urma alegerilor din 5 noiembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii