Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanța a aprobat numărul gradaţiilor de merit 210 de profesori și personal didactic auxiliar vor primi salarii cu 25 la sută mai mari

ro

14 May, 2024 17:00 19351 Marime text

 
  • Gradațiile de merit se vor acorda în limita locurilor aprobate pentru fiecare disciplină /funcție în ordinea descrescătoare a punctajelor.
  • Punctajul minim de acordare este de 75 de puncte.
  • Conform ISJ Constanța, pentru sesiunea 2024 au fost aprobate 210 de locuri pentru personalul didactic de predare, de conducere, îndrumare şi control, precum și pentru personal didactic auxiliar.
 
În Monitorul oficial a fost publicat Ordinul Ministerului Educației pentru aprobarea Metodologiei și criteriilor privind acordarea gradației de merit personalului didactic din învățământul preuniversitar de stat în sesiunea 2024.
 
Gradațiile de merit se vor acorda în limita locurilor aprobate pentru fiecare disciplină /funcție în ordinea descrescătoare a punctajelor. Punctajul minim de acordare este de 75 de puncte.
 
În temeiul art. 14 din Metodologia privind acordarea gradației de merit personalului didactic din învățământul preuniversitar de stat, în sesiunea 2024, anexă la O.M.E. nr. 4.308/22.04.2024:
 
(1) Personalul didactic militar/cu statut special din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, cu personalitate juridică din sistemul de apărare, informaţii, ordine publică şi securitate naţională beneficiază de gradaţie de merit conform reglementărilor proprii.
 
(2) Dosarele personalului didactic civil din unităţi de învăţământ preuniversitar militar se evaluează şi se validează la nivelul inspectoratului şcolar pe raza căruia aceste unităţi îşi desfăşoară activitatea, în termenul prevăzut în anexa 1 la metodologie, excedând numărului de gradaţii de merit calculat conform art. 2 alin. (1).
 
Consiliul de Administraţie (CA) al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanța a aprobat numărul gradaţiilor de merit repartizate pe categorii de personal şi discipline / domenii din învăţământul preuniversitar de stat constănțean, în baza hotărârii comisiei paritare, pentru sesiunea 2024.
 
Conform ISJ Constanța, pentru sesiunea 2024 au fost aprobate 210 de locuri pentru personalul didactic de predare, de conducere, îndrumare şi control, precum și pentru personal didactic auxiliar.
 
 
Iată numărul gradațiilor de merit aprobate de ISJ Constanța:

 
1. Educatoare/institutor pentru învățământ
preșcolar/profesor învățământ preșcolar – 30,
2. Învățător/institutor pentru învățământ primar/ profesor învățământ primar – 40,
3. Limba și literatura română 15,
4. Limba latină – 1,
5. Limba engleză  - 7,
6. Limba germană  - 1,
7. Limba franceză  - 4,
8. Limba turcă maternă – 1,
9. Istorie – 4,
10. Socio-umane – 3,
11. Religie  - 5,
12. Geografie – 3,
13. Matematică – 10,
14. Informatică/TIC – 3,
15. Fizică – 3,
16. Chimie – 3,
17. Biologie 4,
18. Arte  - 5,
19. Educație fizică și sport - 7,
20. Cluburile sportive școlare/LPS – 1,
21. Palatul Copiilor - 1,
22. Învățământ special - 5,
23. Discipline tehnice - profesori  - 10,
24. discipline tehnice- maiștri instructori - 2,
25. Consilere psihopedagogică - 2,
26. Personal de conducere, îndrumare și
Control – 20,
27. Secretar - 5,
28. Administrator financiar - 3,
29. Administrator de patrimoniu  - 3,
30. Bibliotecar/documentarist - 1,
31. Informatician - 3,
32. laborant - 1,
33. Consiler/ expert inspectoratul școlar – 3.
 
 

Cine poate participa la concursul pentru acordarea gradației de merit

 
 
La concursul pentru acordarea gradaţiei de merit poate participa personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar de stat, angajat cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată, cu o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 5 ani, cu calificativul „Foarte bine“ în fiecare an şcolar din perioada evaluată (1 septembrie 2018-31 august 2023) şi care a dovedit performanţe deosebite în activitatea didactică, cuantificată în rezultatele elevilor, inovarea didactică, prevenirea şi combaterea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii, în integrarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale sau tulburări de învăţare în învăţământul de masă, dar și personalul didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat, angajat cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată, cu o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 5 ani, cu performanţe în activitate, în perioada 1 septembrie 2018-31 august 2023, şi calificativul „Foarte bine“ în fiecare an şcolar din perioada evaluată.
 
Punctajul minim evaluat pentru acordarea gradaţiei de merit este 75 atât pentru personalul didactic de predare, conducere, îndrumare şi control, cât şi pentru personalul didactic auxiliar.
 
Potrivit graficului desfăşurării concursului pentru acordarea gradaţiilor de merit, candidații vor depune dosare la secretariatele unităţilor de învăţământ între 13 şi 21 mai 2024.
 
În cazul palatelor copiilor, dosarele ce conţin documentele privind activitatea candidaţilor se depun între 22 şi 23 mai 2024.
 
În intervalul 24 mai – 12 iunie 2024, dosarele depuse vor fi analizate de inspectorul şcolar care coordonează disciplina. De asemenea se evalua raportul privind activitatea candidatului în specialitate, vor fi verificate dosarele şi acordate punctajele de către comisia de evaluare a dosarelor depuse în vederea acordării gradaţiei de merit. Tot în această perisoadă se va aproba lista punctajelor acordate în urma evaluării în cadrul Consiliului de Administraţie al ISJ Constanța. La final, lista va fi afișată la avizierul şi pe site-ul inspectoratului Școlar.
 
În perioada 13-14 iunie 2024, pot fi depuse contestaţiie și se va stabili numărului gradaţiilor de merit ce pot fi redistribuite.
 
Soluţionarea contestaţiilor de către comisia de contestaţii, validarea rezultatelor finale ale concursului de către consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar și afișarea acestora la avizierul și pe site-ul Inspectoratului şcolar, respectiv la sediul și pe site-ul Ministerului Educației, în cazul Palatului Național al Copiilor se vor desfășura în perioada 17 – 28 iunie 2024.
 
Până pe data de 4 iulie 2024, Ministerul Educaţiei vor fi trimise  listele cu personalul didactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, cu personalitate juridică, validat, precum și listele cu personalul didactic civil din unităţile militare de
învăţământ preuniversitar, validat, în vederea acordării gradaţiei de merit.
 
Ordinul ministrului educaţiei pentru aprobarea listelor cu personalul didactic din învățământul preuniversitar de stat care beneficiază de gradație de merit va fi emis până la 9 august 2024.

Profesorii care vor obține gradațiile de merit vor pimi salarii mai mari cu 25%, timp de cinci ani.

 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 
ISJ Constanța, la judecată cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general
 
Peste 2.700 de posturi didactice pentru ocupare pe perioadă nedeterminată, scoase la concurs de ISJ Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii