Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uite cine il ancheteaza pe Mazare!

ro

19 Sep, 2009 01:56 8186 Marime text

deschidere.jpgActele primarului sunt pe mâna cumnatului unei foste angajate de-a primăriei, care acum este salariată la Ministerul Mediului, în subordinea lui Nicolae Nemirschi

Primarul Radu Mazăre a anunţat cu mare fast, joi, cum că este anchetat de patru instituţii ale statului pentru acelaşi lucru. Pe capul lui Mazăre s-au năpustit Agenţia Naţională de Integritate, Direcţia Naţională Anticorupţie, Curtea de Conturi şi Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

S-a tânguit că nu este lăsat să facă lucruri bune pentru Constanţa şi a incriminat cheltuirea banilor publici pentru plata funcţionarilor puşi să-l caute la acte. Cu toate astea, cele patru instituţii se vor interesa în continuare de contractele de publicitate ale primăriei, încheiate cu SOTI Cable Neptun şi Telegraf Advertising. Printre hârtiile pe care primarul Constanţa le-a fluturat sub nasul ziariştilor se afla şi un proces verbal, datat 7 septembrie 2009, semnat de ofiţerii de poliţie judiciară în cadrul DNA, Serviciul Teritorial Constanţa, Doru Dinuţ şi Viorel Petroşan. Ba chiar Mazăre a amintit numele celor doi care au venit să-i ia hârtiile din primărie. Procesul verbal spune că cei doi au executat dispoziţiile Ordonanţei 194/P/2009 şi că au „ridicat silit" de la Primăria Constanţa „contractele de publicitate, precum şi orice alte contracte de prestări-servicii, în original, încheiate de Primăria municipiului Constanţa cu SC SOTI Cable Neptun SRL, pentru toată perioada, de la înfiinţarea antemenţionatei societăţi (28.04.1992) până în prezent" şi „întreaga documentaţie de achiziţii publice, în original, întocmită cu ocazia atribuirii contractelor enunţate la punctul 1".

radu_mazare_2.jpgCumnăţica, după Nemos

Aceleaşi cereri se aplică şi pentru contractele cu Telegraf Advertising, din data de 16.12.1994 până în prezent. Cererile DNA-ului l-au făcut pe Mazăre chiar să explice ce făcea el în 1992, cum vindea ziare pe stradă şi bea bere cu băieţii. Însă, ce nu ne-a spus Radu Mazăre este că unul dintre cei doi poliţişti judiciari are legături destul de strânse cu fieful prietenilor săi. Mai precis, site-ul primăriei ne arată în organigrama în detaliu o anume Liliana Dinuţ, angajată a Serviciului Trafic Rutier - Ordine Publică. Se pare că angajaţii lui Mazăre nu prea au grijă de pagina de Internet a instituţiei, din moment ce, cu un simplu telefon la primărie, aflăm că Liliana nu mai lucrează acolo de mai bine de doi ani. Dar cine este Liliana Dinuţ? Nimeni alta decât cumnata lui Doru Dinuţ, cel care i-a ridicat documentele lui Mazăre. Tânăra Liliana este căsătorită cu Vasile Mirel, fratele judiciaristului. Mai nou, Liliana este angajată la Ministerul Mediului, instituţie condusă de fostul viceprimar Nicolae Nemirschi, în cadrul organismului de coordonare teritorială. Şi cine nu ştie că la minister au ajuns, după numirea lui Nemos, numai apropiaţi ai „grupului" Mazăre?! S-a tot discutat că fostul vice a luat la Bucureşti toată floarea cea vestită a micilor actuali sau viitori PSD-ei locali. Printre aceştia se află Tincuţa Doga, Virginia Ştefănică (numită secretar general al ministerului), Irina Tudorache şi George Sebastian Topa. Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul Ministerului Mediului, Liliana Dinuţ posedă un Hyundai Accent achiziţionat prin împrumut bancar (10.652 EUR de la Alpha Bank), în 2006, împreună cu soţul său, Vasile Mirel.

12 mii din chirii

În schimb, cumnatul Doru are avere, nu glumă! Potrivit declaraţiei sale de avere, poliţistul judiciar are un teren intravilan, o casă de locuit şi două apartamente. Mai posedă un Peugeot 407, în valoare de 63304,64 de lei (luaţi pe credit de la VOLKSBANK, împreună cu soţia sa, Cerasela). Doru Dinuţ mai are şi un credit de 120.000 de euro, pe 30 de ani. Soţia sa, Cerasela, lucrează la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, instituţia a cărei conducere a revenit, la împărţirea funcţiilor între PD-L şi social-democraţi, celor din urmă. Deci, lui Radu Mazăre. Familia Dinuţ se îmbogăţeşte anual cu 12.000 de euro din chirii. Acest caz nu este primul care îl aduce pe Doru Dinuţ în atenţia opiniei publice. În 2002, pe atunci lt. col. la IPJ Constanţa, Dinuţ a dat NUP în dosarul de cercetare al unui important om de afaceri constănţean.

 

{mos_ri:Radu Mazare,ancheta}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • c. neagoe 20 Sep, 2009 13:38 Asta sa fie explicatia ca dupa ce amfost invitat la dna Constanta sa-mi motivez o plingere la CSM si ridicind problema legalitatii atribuirii unui teren dintre str. Kogalniceanu si str. Mircea domnului consilier PSD nicu bileca , acesta mi-a adus reprosuri la cinci minute dupa ce am parasit sediul DNA Constanta ? cine are urechi sa auda !
  • D-nei Surmenata von PSD Harsova 19 Sep, 2009 23:36 Ii recomand sa nu se mai agite in ziarul asta pentru ca ea se surmeneaza iar pe noi chiar ne streseaza.
  • surmelis argentina pusa 19 Sep, 2009 18:58 D-nei "Liana", ii recomand sa nu mai priveasca la ceeace nu-i place ci sa faca o plimbare pe faleza MARII NEGRE, care este atat de frumoasa.
  • liana 19 Sep, 2009 12:01 Omule, intelege, NE-AM saturat de mutra ta!!!