Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uite ce avere are arhiepiscopul IPS Teodosie se face ca uita

ro

02 Sep, 2009 02:18 16040 Marime text

deschidere.jpgÎnaltul ierarh a omis să specifice, în declaraţia de avere, indemnizaţia pe care o primeşte de la Ministerul Culturii, dar şi creditul de aproape 12.000 de euro contractat în 2006

Arhiepiscopul Tomisului, având şi funcţia de decan al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, a omis să completeze integral declaraţia de avere pe 2008.

De asemenea, conform paginii de Internet pe care a fost postat documentul pentru anul în curs, Macedon Petrescu figurează în „lista persoanelor cu funcţii de conducere din Universitatea Ovidius Constanţa care nu şi-au depus declaraţiile de avere şi interese în termen legal". În documentul semnat de decanul Facultăţii de Teologie, în acelaşi timp şi Arhiepiscop al Tomisului, se arată că înalta faţă bisericească nu are niciun bun, niciun teren intravilan sau extravilan, bijuterii, active financiare, credite etc. Singura rubrică completată este cea referitoare la veniturile realizate în ultimul an fiscal încheiat. Aici, Înalt Preasfinţia Sa Teodosie precizează doar salariul pe care îl încasează de la Universitatea Ovidius Constanţa, şi anume, un venit anual de 80.800 lei. Conform actului postat pe pagina de Internet a Universtăţii Ovidius, în care îşi trece numele Teodosie Petrescu, şi nu Petrescu Macedon, cum ar fi corect, Arhiepiscopul Tomisului a omis să completeze şi indemnizaţia pe care o primeşte lunar de la Ministerul Culturii şi Cultelor. Indemnizaţia nu reprezintă însă singura omisiune a înaltului ierarh. De asemenea, el a „uitat", se pare, să completeze la secţiunea „Datorii" creditul de 11.900,92 euro, contractat în 2006, şi care expiră în 2011. Înscrierea, identificată prin seria 2006-00004736491476-GHM, s-a făcut pe o perioadă de cinci ani. În fapt, Macedon Petrescu, numele laic al ÎPS Teodosie, a luat de la Finansbank România, filiala municipiului Bucureşti, un împrumut de 11.900,92 euro. Înaltul ierarh a garantat împrumutul cu toate veniturile sale prezente şi viitoare. Site-ul www.vrajitorul.eu ne prezintă textul integral al înscrierii, din care reproducem un pasaj: „Garanţie reală mobiliară instituită asupra veniturilor prezente şi viitoare ale împrumutatului Petrescu Macedon, cont (...), fiul lui Precopie şi a Elisabeta, domiciliat în Constanţa, judeţ Constanţa, identificat cu act de identitate CI, seria KT nr (...) eliberat de municipiul Constanţa, la data de 21-oct-03, cod numeric personal (...) incluzând, dar fără a se limita la salariul acestuia precum şi orice alte surse de venituri, inclusiv dividende, pentru garantarea obligaţiei de rambursare a creditului în suma de 11.900,92 euro (unsprezecemiinouăsute, 92 euro), acordat de Finansbank, sucursala Constanţa, în baza contractului de credit nr (...) din data de 29-sep-06 precum şi a dobânzilor, comisioanelor şi spezelor aferente".

ips_teodosie__poza_buna.jpgContactat telefonic, părintele Constantin Stoica, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, a confirmat faptul că Înalt Preasfinţia sa Teodosie primeşte o indemnizaţie de la Ministerul Culturii, ca orice alt ierarh. Însă, acesta a declarat că, din punct de vedere bisericesc, ierarhii nu fac parte din acea categorie socio-profesională care are obligaţia de a face publice declaraţiile de avere.

În acest caz însă, Arhiepiscopul Tomisului nu este doar înaltă faţă bisericească, ci este şi angajat al unei universităţii de stat, şi activează ca decan al unei facultăţii de teologie.

 

{mos_ri:Ips Teodosie}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dorul 07 Dec, 2010 23:52 A mai apărut acum un scandal, cu preoţii Gigi şi Mihai Păun, nişte preoţi fără vocaţie care cred că poţi face din lemn, brici. Vezi în articolul ÎPS TEODOSIE ÎŞI RENOVEAZĂ CASA. S-a dus Preotul Gigi Păun cu amanta la Iaşi ca să cumpere epitaf.
  • MISA 02 Sep, 2009 22:50 Societatea noastra civila (Presa adica) a innebunit dea dreptul. De ce nu se vorbeste despre miile de oameni pe care IPS TEODOSIE i-a ajutat dezinteresat, de blandetea cu care priveste si primeste pe tot omul,si pe sarac si pe bogat,caci de aceea este si in aceasta situatie, caci a primit pana si porcii in curtea dansului. Pacat ca presa aluneca usor pe o panta f. alunecoasa, aceea a depravarii, caci nu mai tine cont de calitatea persoanei, ci de cantitatea banilor primiti pentru ca se pun in slujba exclusiva a banului in loc sa ajuta cetateanul sa inteleaga corect ce se intampla in societate. Rusine ziarului Ziua de Constanta pentru campania dusa impotriva IPS Teodosie.
  • Tavi 02 Sep, 2009 14:17 Ips Teodosie este un om de valoare si pt meritele sale deosebite a fost ales decan. Banii pe care-i primeste lunar sunt bani munciti, nu sunt furati. Numai impostorii ,mediocri, nulitatile arunca cu noroi si vor sa discrediteze Biserica, pt.care romanii adevarati au cel mai profund sentiment de respec si stima.
  • sabin 02 Sep, 2009 13:22 Toate laptopurile au un senzor de vibratii, acesta poate simti cutremurele si informa ora exacta locul si intensitatea lui, la un centru de investigatie. Exista un program international in acest sens, "Quake-Catcher Network" macar ca si noi avem cutremure care ne-ar lasa tara ca dupa bombardament ,nu prea avem participanti (ma uit pe harta sitelui germania este plina iar in ro. doar 4). Stirile astea de doi bani (cu becali, udrea ) intoxica lumea, iar informatia de valoare nu ajunge unde trebuie.
  • pentru lili.. 02 Sep, 2009 11:02 ALA CU MUTRA DE BOU SI CEAFA GROASA TANASESCU SAU CEVA DE GENUL..nu mai e tanasescu bai ci boc..alin boc cica
  • eu 02 Sep, 2009 09:23 un nemernic fara frica de DUMNEZEU poate frica banului
  • ilie 02 Sep, 2009 09:08 Sunteti partinitori si subiectivi. De ce uitati de sutele de oameni ajutati de acest vrednic ierarh din propiul sau venit , de sutele de oameni asistati social de Arhiepiscopia condusa de dumnealui, de faptul ca vladica Teodosie este singurul care raspunde la tel si la doua noaptea oricarui credincios. Va atrageti osanda judecand fara sa cercetati si lovind intrun om care cneobosit slujeste pe Hristos si sfanta sa Biserica Dumnezeu sa va ierte !
  • lili 02 Sep, 2009 06:18 ACEST BEHAIT AROGANT SI CU PRIVIRE VENINOASA, CARE-SI PUNE BODYGUARZII SA IMBRANCEASCA PRESA. ZAMBIND SFIDATOR ARE PROTECTIA LUI MAZARE CA-I FACE SLUJBE MAICA-SII CAND SE VA TERMINA CU MIZERIA DE MACHEDON PETRESCU?ASTA E UN ANTICRIST SUSTINUT DE 3 BABE SI CATIVA POPI INCOMPETENTI CUM E ALA CU MUTRA DE BOU SI CEAFA GROASA TANASESCU SAU CEVA DE GENUL... RETRAGE-TE PREA CORDITULE CA TE DETESTAM SI TE DISPRETUIM
  • Gabriel Mascas 02 Sep, 2009 00:13 In primul rind declaratiile pr Stoica de la patriarhie sunt mincinoase tendentioase si lipsite de orice bun simt,oglinda burgheziei clericale! Asta e fata nevazuta a suprastructurii BOR vis a vis de POPORUL ROMAN proprietarul de drept fictiv al Bisericilor si manastirilor din Romania. Petrescu Macedon primeste de la Facultatea de Teologie un salariu necuvenit de 80 milioane lunar. Deasemena indemnizatia necuvenita de la Stat se ridica la 70 milioane lei lunar. Asociat la diverse societati comerciale primeste alte dividende. Juganirea baneasca a candidatilor la preotie si primirea unei parohii aduce venituri ilicite insemnate. Favorizarea unor studenti la Facultatea de teologie aduce alte venituri. Productia de lumanari si obiectte de cult strict controlata de schivnicia sa aduce venituri care depasesc imaginatia omului de rind. Exploatarea viilor si livezilor donate generos de partidele politice cu precadere PDSR aduce un foarte insemnat venit controlat de modesta sa persoana. Manastirile sunt bancile personale ale Sfintiei sale ! Preotii cu probleme canonice speciale platesc taxa de protectie ! Sfintirile de Biserici sunt mana cereasca pentru buzunarul lui, nu exista sfintire fara Spaga! Lista poate continua !!! Mentionez ca toate aceste venituri sunt in totala si flagranta contradictie cu canoanele Sf Sinoade Ecumenice si cu Juramintul Monahal depus de acesta la intrarea in calugarie.(de fapt de toti calugarii Sinodului BOR si staretii de manastire)!!! Informatii asupra indemnizatiilor calugarilor prin complicitatea statului, din 1948 incoace ,in Monitorul Oficial 522 / 2007. In timp ce in tara se nasc copii cu malformatii,sunt copii si pensionari ce traiesc intr-o stare de mizerie de neimaginat,sunt 350000 de copii cu parinti plecati in pribegie pentru un codru de piine,aceste personaje duc un trai de huzur si batjocura pentru Romani si isi permit sa distruga familii si destine de preoti! Sindicatul Clerului si Credinciosilor "Solidaritatea "poate schimba aceasta situatie fara precedent!!
  • ganditorul 02 Sep, 2009 00:00 uite cum arata acest Teodosie...e diavolul in persoana, e posedat, el este 666.....nu are nimik in comun cu un preot smerit, are intr-un ochi semnul EURO si incelalalt DOLARUL !