Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare foloseste SPIT pentru amenintari?! (document)

ro

02 Dec, 2009 01:35 3330 Marime text
deschidere.jpg„Am solicitat sprijin din partea unei instituţii din subordinea administraţiei publice locale, în ceea ce priveşte baza de date cu cetăţenii Constanţei"

Primarul Radu Mazăre a trimis scrisori electorale folosind baza de date a unei „instituţii din subordinea administraţiei publice locale". Să fie vorba oare despre Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local?

Într-o ediţie trecută a cotidianului nostru vă relatam despre scrisoarea pe care primarul Radu Mazăre a trimis-o locuitorilor Constanţei. În epistolă, electoratul era de-a dreptul ameninţat că, în condiţiile în care va vota cu Traian Băsescu, municipalitatea nu va mai oferi „facilităţile" de până acum, precum pachetele pentru pensionari sau locuinţele ieftine pentru tineri.

Scrisorica de... „amor" electoral spune plângăcios cum edilul constănţean a fost asuprit de către preşedintele în exerciţiu. „Dragă constănţeanule, îţi trimit această scrisoare în calitatea mea de primar, căruia i-ai acordat până acum de trei ori încrederea ta şi îţi vorbesc ca un om, cu bucuriile, greutăţile, împlinirile şi neîmplinirile lui", îşi începe Mazăre răvaşul. De-a lungul celor două pagini se laudă cu „angajamentele majore" pe care le-a luat în faţa electoratului, dintre care aminteşte „alimente pentru bătrâni şi nevoiaşi, cluburi de pensionari, cadourile şi rechizitele şcolare", dar se şi plânge foarte mult. Spune: „asumarea acestor legăminte faţă de tine mă urmăreşte în viaţă şi în gândurile mele de zi cu zi şi nu îmi pot imagina că aş putea încheia acest mandat altfel decât ducându-le la îndeplinire, aşa cum am făcut şi cu cele din mandatele precedente". „Dacă vei alege ca Băsescu şi ai lui să ne ţină încă cinci ani într-un scandal continuu, să ne decidă soarta şi să ne saboteze, cu inima strânsă, îţi spun că nu cred că voi putea să garantez ducerea la bun sfârşit a angajamentelor luate în faţa ta, pornind de la sprijinul pentru nevoiaşi şi terminând cu locuinţele ieftine pentru tineri", se lamentează Mazăre în epistolă. Numai că, nu este clar tocmai modul în care aceste scrisori au ajuns la electoratul constănţean. Ciudat este faptul că misivele sunt trimise nominal şi că deasupra numelui există un cod de bare.

Codul lui Ştefănică?!

Oare care să fie secretul codului de bare?! Pentru a ne lămuri, am apelat la ajutorul şefului regionalei de Poştă Constanţa, Alexandru Maxim. Acesta a spus că nu a primit încă o asemenea scrisoare, expediată de către primar, însă, cu siguranţă, plicurile nu sunt trimise prin poştă. „Dacă erau trimise prin poştă ar fi trebuit ca plicurile să fie ştampilate. În plus, noi nu avem contracte electorale cu PSD-ul", a declarat Maxim. Următorul pas a fost să-l întrebăm care-i treaba cu scrisoarea pe Gelu Dae, preşedinte la organizaţia municipală a PSD şi vice la judeţ. Acesta ne-a declarat că, într-adevăr, misiva semnată de primarul Constanţei este trimisă de organizaţia judeţeană a social-democraţilor, care a suportat toate cheltuielile în acest sens. Dar codul de bare de unde este? „Scrisoarea a fost trimisă de către Radu Mazăre în dubla sa calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD şi de primar. Am solicitat sprijin din partea unei instituţii din subordinea administraţiei publice locale, în ceea ce priveşte baza de date cu cetăţenii Constanţei", a mai spus Dae. Deci, codul de bare face parte, de fapt şi de drept, din baza de date a unei instituţii subordonate lui Mazăre. Adică, primarul îşi foloseşte puterea administrativă în scopuri electorale? Care dintre instituţiile subordonate administraţiei publice locale ar putea avea un asemenea cod de bare, alocat fiecărui locuitor al Constanţei?! Să fie oare vorba despre Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local?! Pentru a clarifica situaţia am încercat, timp de două zile, să o contactăm pe Virginia Ştefănică, şefa SPIT VBL, însă aceasta nu a fost de găsit.

Linişte în PSD

Am încercat să aflăm părerea unor social-democraţi de frunte cum ar fi: Nicuşor Constantinescu (prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene şi preşedinte al CJC), Decebal Făgădău (secretar executiv al organizaţiei municipale şi viceprimar al Constanţei), Radu Babuş (vicepreşedinte al organizaţiei judeţene), Eduard Martin (vicepreşedinte al organizaţiei judeţene şi deputat) şi George Vişan (vicepreşedinte al organizaţiei municipale şi preşedinte al TSD municipiu). Este de prisos să spunem că niciunul dintre cei menţionaţi mai sus nu a putut fi de găsit. Aşa că, am ajuns la Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei, pe care l-am întrebat dacă baza de date aparţine SPIT, dat fiind faptul că serviciul se subordonează instituţiei conduse de Radu Mazăre. Evident, nici acesta nu a putut să ne ofere un răspuns. Nu ne rămâne decât să ne întrebăm dacă, în cazul în care baza de date ar aparţine într-adevăr Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local, este legal să foloseşti, în scop electoral, informaţii cu caracter personal. Însă, la această întrebare încă mai aşteptăm răspunsul Virginiei Ştefănică.

 

{mos_ri:Radu Mazare,SPIT} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vasilescu 03 Dec, 2009 11:44 Va lamuresc eu baza de date este de la SPIT deoarece au am primit scrisoarea si pentru 2 firme ce au sediul tot in apartamentul meu si care nu pot vota iar singurele scrisori la primesc anual pentru impozit doar de la SPIT. In plus tot ei SPIT ul a platit printarea probabil intra in acelasi cost cu printarea deciziilor de impozitare. Si bomboana de pe tort angajatii SPIT au fost obligati sa le imparta in oras fiind amenintati. Simplu nu ?
  • elena 02 Dec, 2009 23:59 mai are putin si se suie pe interlop madama asta trecuta.multe proaste cu hormonii zburdand si fara bun simt sunt lasate libere pe drum.
  • maria cev 02 Dec, 2009 10:50 mare baza de date!din intreaga familie i-au trimis doar tatalui, decedat din 1991.care,culmea,e mereu pe liste!
  • Me 02 Dec, 2009 10:46 Am primit acelasi tip de scrisoare cu acelasi tip de bare si de la dl. Traian Basescu. Sa inteleg ca ori dl. Traian Basescu ne cunoaste personal, pe mine si pe toti locuitorii acestei tari care au primit aceiasi scrisoare sau ca dumnealui are acces la aceleasi baze de date ca si Mazare?
  • Doamna SPIT 02 Dec, 2009 10:26 Dragoste la prima vedere.