Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniela Neagu, pila ministrului Marian Sarbu

ro

16 Jul, 2009 02:17 13969 Marime text
deschidere.jpgFără a fi propusă de lideri politici locali şi fără susţinerea politică a organizaţiilor PSD şi PD-L Constanţa, se pare că directorul coordonator adjunct al ITM a avut sprijinul lui „Doamne - Doamne" 

După cum se ştie, coaliţia de guvernare PSD - PD-L şi-a împărţit puterea şi în teritoriu, prin împărţirea serviciilor publice deconcentrate din toate judeţele.  În timp, descoperim că această divizare a influenţei nu a fost fifty-fifty. Mai mult, unele filiale judeţene ale celor două partide au pierdut posturi în favoarea unor persoane neînregimentate politic. Un prim caz de acest gen am descoperit şi la nivelul judeţului Constanţa. Este ştiut faptul că Inspectoratul Teritorial de Muncă a revenit, conform negocierilor din ianuarie, organizaţiei judeţene PD-L Constanţa.  Altfel spus, pe cele trei funcţii de conducere trebuiau să ajungă democrat-liberali. Ca de obicei, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, iar pedeliştii tomitani s-au văzut puşi în situaţia de a pierde un post de conducere. Este vorba despre funcţia de director coordonator adjunct Relaţii de Muncă din cadrul ITM Constanţa, post ce a revenit, miraculos, Danielei Roxana Neagu. Fără a fi activist de partid, ea a avut şansa de a fi promovată. „Nu sunt membru de partid, dar îmi place să cred că ambele partide (n.r. referire la PSD şi PD-L Constanţa) m-au susţinut", ne-a declarat, oarecum deranjată de curiozitatea noastră, Daniela Neagu.

neagu_daniela_roxana_itm.jpgPuşi în faţa faptului împlinit

Şi totuşi, preşedintele filialei judeţene PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias, a confirmat că Neagu nu are nicio legătură cu formaţiunea sa şi nici n-a fost susţinută de democrat-liberali. „Nu are nicio legătură cu PD-L şi nici n-a fost susţinută de noi. Mi s-a spus că a fost promovată la propunerea ministrului Muncii, Marian Sârbu. Ea nu a cerut şi nici n-a beneficiat de susţinerea noastră", a menţionat Mircea Banias. Situaţia i-a luat pe nepregătite pe democrat-liberalii constănţeni care, astfel, au mai pierdut un post de conducere. „Am protestat adesea deoarece PD-L Constanţa a pierdut o funcţie. Mi s-a explicat că este o situaţie similară cu cea din cazul lui Foca (n.r. referire la Marian Foca, director coordonator adjunct în cadrul AJOFM Constanţa), care nu are susţinerea niciunui partid", a afirmat liderul democrat liberal tomitan.

Întrucât de cei doi directori susţinuţi de nu se ştie cine şi de la ce nivel nu-i păsa nimănui din punct de vedere politic, preşedintele PD-L Constanţa a discutat şi cu partenerii de coaliţie. „Am avut promisiuni din partea reprezentanţilor PSD Constanţa că n-au nicio problemă să îi retragă (n.r. referire la Neagu şi Foca), mai ales că nu au fost propuşi sau susţinuţi de ei. Dar, până acum, nu s-a atins nimeni de ei, nu s-a întâmplat nimic", susţine Banias. Pentru pedelişti, cele două posturi contau, mai ales că, pe vremea când PD-L Constanţa era condus de Ion Popescu şi Dorel Onaca, s-a încheiat un protocol cu nişte sindicate din port, şi aveau nişte „obligaţii" de onorat faţă de sindicalişti. „Era vorba de o colaborare. Sindicaliştii trebuiau să ne susţină, iar noi urma să luăm nişte oameni de-ai lor să-i promovăm prin deconcentrate, dar n-am mai putut", a adăugat Banias.

„Am avut referinţe bune"

Vizibil deranjată de faptul că am întrebat-o cine a propus-o şi a susţinut-o pentru ocuparea funcţiei pe care o deţine, Daniela Neagu ne-a răspuns: „Întrebaţi-L pe Doamne-Doamne! El ştia că locul acesta e potrivit pentru mine". Iritarea directoarei a crescut când i-am spus că este o necunoscută care, fără a avea susţinerea politică a PSD şi PD-L Constanţa, a fost promovată. Ea a ţinut să ne demonstreze că nu este o necunoscută,  întrucât: „Am condus Confederaţia Patronală UGIR 1903 Constanţa când preşedinte era Bosânceanu, am reprezentat patronatele în negocieri cu Ministerul Muncii legate de contractele colective de muncă sau de modificări aduse Codului Muncii. Am fost numită de ministrul Marian Sârbu (n.r. toţi directorii din deconcentratele subordonate Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale au ordine de numire semnate de ministrul Marian Sârbu). Probabil, am avut referinţe bune. Nu pot să spun mai multe", a conchis directorul coordonator adjunct al ITM Constanţa, Daniela Roxana Neagu, care a refuzat să ne spună din partea cui şi cum au ajuns la ministrul Sârbu acele referinţe bune.

Singurele date suplimentare referitoare la Neagu le-am aflat din declaraţia sa de avere. Fără casă, fără teren, fără conturi bancare, fără bijuterii sau opere de artă estimate la peste 5.000 de euro, dar cu o maşină marca Volkswagen (fabricată în 1997), adjunctul ITM a avut, în anul fiscal anterior, venituri obţinute ca fost consilier personal la Primăria Corbu, membru în Consiliul Consultativ al AJOFM Constanţa şi director comercial al SC Exclusiv ENB Aliment.

{mos_ri:Daniela Neagu}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • unid 15 Oct, 2009 15:12 pe unde a fost angajata numai nenorociri a facut sesizari si plecari rusinoase de la locul de munca mincinoasa,perversa si parsiva asta a fost si va ramane a stat la orizontala de aceea a fost promovata
  • ANONIM- Oradea 27 Jul, 2009 22:02 La fel s-a intmplat la Bihor. Ministrul Muncii nu respecta legea sau nu o cunoaste. Jenant, pentru un ministru!Dl ministru nu are consilieri competenti, altfel nu ar face atatea greseli de neconceput pentru un functionar mediocru daramite pentru ditamai ministrul