Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este Emilian Parvu? (video)

ro

29 Jul, 2010 00:00 8049 Marime text
p1-deschidere_interviu_emilian_parvu.jpgNoul comandant al poliţiei municipale ne-a acordat un interviu în exclusivitate. Cu acest prilej, ne-a explicat cine sunt prietenii săi din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, ce are de gând să facă în perioada cât va sta pe acest post, cum se va lupta cu „fauna“ care colorează neplăcut strada Ştefan cel Mare şi Peninsula. Ne-a vorbit de familie, de studii, dar şi de datoriile pe care le are.

Pe 11 mai, comisarul-şef Radu Ungureanu, fostul şef al Poliţiei Municipiului Constanţa, şi-a înaintat cererea de pensionare anticipată. În acest context, comisarul Dănuţ Pisică a asigurat interimatul până la momentul în care comandantul Secţiei 1, comisarul-şef Emil Pârvu, a fost desemnat noul comandant al Poliţiei Municipiului. Cu sprijinul viitorului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Pârvu crede că va găsi modalităţi de a creşte motivaţia lucrătorilor în exercitarea sarcinilor de serviciu.

Cine este Emilian Pârvu?

Sunt absolvent al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, promoţia 1994, licenţiat în Ştiinţe Juridice. De la absolvire şi până în prezent mi-am desfăşurat activitatea numai în cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa. Primii 10 ani în cadrul Biroului Investigaţii Criminale, iar în ultima perioadă am desfăşurat activităţi ca adjunct al Secţiei 1 de Poliţie şi ultimii patru ani ca şef de secţie. 

Familie, avere? Ştiţi că oamenii vor să ştie orice. 

Sunt căsătorit. Am un băiat în vârstă de 11 ani. Locuim împreună într-o casă cu etaj. Jumătate din imobil se află în proprietatea familiei. Mai deţinem în proprietate două garsoniere şi un autoturism vechi de 10 ani. Şi, ca orice român, am şi un credit la bancă. Am contractat în jur de 30 de mii de euro. Mai am foarte mult timp de plătit. 

A fost greu concursul pentru ocuparea postului de şef al Poliţiei Municipiului? 

A fost un concurs greu, sub aspectul problematicii. A constat într-un interviu profesional referitor la toate activităţile pe care le desfăşoară un manager în structura de poliţie. Faptul că am reuşit să câştig demonstrează că am întrunit condiţiile pentru ocuparea funcţiei.interviu_emilian_parvu.jpg

Ce aveţi de gând să faceţi aici, pe acest post, care azi e, mâine nu mai e? 

Nu am plecat de la premisa că voi ocupa un post care mâine n-o să mai fie. Am plecat cu gândul de a face treabă, de a realiza obiectivele poliţiei atât în această perioadă, cât şi în cea care urmează. Gândurile îmi sunt toate îndreptate către eficientizarea muncii de poliţie, către întărirea autorităţii Poliţiei, către siguranţa cetăţeanului şi, în special, către combaterea criminalităţii stradale.

Aţi candidat pentru post cu domnul Ivan Anane, prieten bun cu dumneavoastră. Credeţi că aţi pierdut un prieten?

Categoric, nu. Echipa managerială de la nivelul Poliţiei Municipiului Constanţa este constituită de mai mulţi ani. Între noi s-au sudat nişte legături strânse atât profesional, cât şi în relaţiile personale, iar participarea mea şi a domnului Anane la acest concurs s-a făcut în ideea de a aduce un suflu nou managementului la nivelul Poliţiei Municipiului Constanţa. În nici un caz nu am pierdut un prieten.

Ce alţi prieteni mai aveţi în poliţia din Constanţa?

În Poliţia Constanţa cred că am foarte mulţi prieteni, toţi colegii îmi sunt prieteni. E şi normal să dezvoltăm între noi relaţii profesionale, dar şi relaţiile interumane. Dacă nu există o coeziune între poliţişti, nu pot fi duse până la capăt misiunile.

Aveţi necaz pe vreun şef de secţie sau pe un alt poliţist de frunte al municipiului? 

Nu se poate vorbi despre aşa ceva! Ideea este ca relaţiile noastre, aşa cum am spus şi mai devreme, să fie bune şi cu toţii să ne unim eforturile în combaterea criminalităţii. 

Ţigănimea de pe Ştefan cel Mare şi atacurile asupra turiştilor străini din zona Peninsulară au ajuns de pomină. Promiteţi ceva constănţenilor?

Promisiunile pe care le fac celor din Constanţa nu se referă numai la aspecte de acest gen. Tot ceea ce înseamnă problematică pe linia siguranţa cetăţeanului va fi abordat de către mine, cu sprijinul colegilor, cu foarte multă seriozitate. O prioritate o constituie combaterea criminalităţii stradale. 

Nici aşa zisa problemă a interlopilor, de fapt a găştilor de cartier, nu este una simplă. Ce veţi face în acest caz? De fapt, cunoaşteţi îndeaproape fenomenul, pentru că este un fenomen.

Problema grupărilor ocazionale, cum le numim noi, va constitui o prioritate pe agenda mea de lucru. În acest sens vom desfăşura activităţile care se impun pentru stoparea şi reducerea acestui fenomen. 

Veţi încerca si o întâlnire a taberelor faţă-n faţă? 

Metodele pe care le avem la dispoziţie sunt foarte diverse. Aceste vor fi caracterizate de fermitate şi legalitate. Măsurile pe care le vom adopta vor fi adaptate situaţiilor concrete. 

Cum veţi stimula, acum în plină criză, un poliţist care va face o faptă ieşită din comun, cum nu s-a mai văzut la Constanţa?

Este adevărat că situaţia economică şi socială actuală, care afectează întreaga ţară, nu doar structurile de poliţie, constituie un factor foarte important şi care trebuie avut în vedere în exercitarea actului managerial. Cu sprijinul comenzii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, al Poliţiei Române, vom găsi modalităţi să putem creşte motivaţia lucrătorilor în exercitarea sarcinilor de serviciu. În prima fază, voi urmări ca această motivaţie să fie susţinută de implicarea în munca de poliţie. Un om care-şi desfăşoară activitatea, indiferent dacă face parte din Poliţie sau nu, în momentul în care are un orizont diversificat de exercitare a atribuţiunilor de serviciu va cunoaşte satisfacţiile profesionale. Evident că în continuare se vor căuta şi găsi, cred eu, modalităţi de recompensare materială sau morală a lucrătorilor.

O ultimă problemă aici la municipiu: şeful Poliţiei municipale nu este vizibil dacă se întâmplă ceva bun. Dacă e ceva rău...

Contează foarte mult ca şeful Poliţiei Municipiului să reprezinte instituţia aşa cum trebuie, indiferent de situaţie, dacă este pozitivă sau negativă. Răspunderea şi recompensa sunt în mod egal abordate de către mine şi nu va constitui o problemă o situaţie de genul acesta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Calin Lorel-Stefan 06 May, 2011 00:19 Oare sotia ta te cunoaste ?! Ai timp si pentru dansa?!
  • Calin Lorel-Stefan 06 May, 2011 00:16 sunteti o haita , nu?!
  • Calin Lorel-Stefan 06 May, 2011 00:14 Javrele nu pot avea in frunte decat o javra mai mare. Da , cand vedeti infractorii latrati ca la victima...
  • apostolisis daniel 15 Aug, 2010 12:24 sa faci lumina in cazul meu.......daca vrei sa fie bine