Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brăiloiu îl va înfrunta pe Nicuşor! Liviu Brăiloiu- „Probabil nu se va semna protocolul USL la Constanţa"

ro

19 Sep, 2011 01:00 3717 Marime text
cap1.jpgRefuzul unora dintre liderii social-democraţi de a împărţi caşcavalul politic local cu PNL şi PC stârneşte reacţii, după ce cotidianul „Naţional" a dezvăluit culisele ultimei discuţii purtate între preşedintele PSD, Victor Ponta, şi baronii locali.

În timp ce liberalii refuză să se pronunţe deocamdată, fiind probabil în perioada în care învaţă să rumege şi veştile mai puţin bune, conservatorii par mai dezinvolţi, semn că nu prea au ce pierde.

Liviu Brăiloiu, fost prefect şi actual membru PC, susţine că nu este surprins de afirmaţiile pe care „Naţionalul" i le atribuie liderului PSD Nicuşor Constantinescu, care şi-ar fi anunţat deja colegii că nu dă nimic PNL-ului şi cu atât mai puţin conservatorilor.

„Nu e o noutate. USL nu merge nici în judeţul x, y, sau z, nu e doar cazul Constanţei. Sunt toate şansele să se rupă USL, probabil că nici nu se va semna un protocol al USL la Constanţa. Dar asta e, trebuie să mergem mai departe. Acesta este rezultatul faptului că negocierile din USL nu s-au purtat firesc, de jos în sus. Mulţi preşedinţi de organizaţii, care poate nu şi-au vorbit niciodată, s-au trezit cu sula în coaste că trebuie să facă din nimic bici şi să mai şi pleznească", apreciază conservatorul.

Mincă despre Ponta, Mazăre şi Constantinescu: „Băieţii ăştia roşii au un comportament mizerabil!"

Brailoiu_pc_-_Ion_Minca_02.jpg

Şi liderul conservator Ion Mincă susţine că a fost foarte deranjat atât de declaraţiile lui Ponta, cât şi de cele ale lui Nicuşor Constantinescu: „Eu nu pot să stau ca o râmă şi să nu am niciun fel de reacţie. Dacă băieţii aceştia roşii au un asemenea comportament şi continuă să ne trateze ca pe ruda săracă, noi nu vom sta cu mâinile în sân. Nu pot să accept îngâmfarea prostească a lui Nicuşor. Cum adică nu au nevoie de PNL şi PC? Adică dau cu piciorul la 25% din electorat. Eu tind să cred că ei sunt cei care vor să distrugă din interior acest USL".

Semnalele sunt la fel de proaste în USL-ul constănţean ca şi în alte judeţe. „Chiar dacă doar pentru Iaşi avem o înţelegere să avem candidat propriu la primărie, în persoana lui Teodor Ciuhodaru, noi suntem pregătiţi să purtăm discuţii, pentru că timp mai este suficient să avem candidat propriu şi la Constanţa. Declaraţia lui Mincă vine după ce vineri, enervat de afirmaţiile lui Constantinescu, Tit Liviu Brăiloiu ar fi spus că îl va înfrunta pe acesta în competiţia pentru Consiliul Judeţean.

Cu această ocazie, Mincă şi-a reiterat sprijinul total pentru susţinerea candidaturii vicepreşedintelui Brăiloiu, despre care susţine că ştie că îşi pregăteşte candidatura, chiar dacă a lăsat să se înţeleagă că ar aspira la un post de parlamentar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii