Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amet Aledin a depus contestaţie la Consiliul Reprezentanţilor Bătălia pentru deputăţia UDTTMR, etapa acuzelor de fraude

ro

28 Nov, 2011 01:00 3309 Marime text
AmetAledin05.jpgUniunea Tătară este singura organizaţie a minorităţilor din România în statutul căreia numărul de mandate ale parlamentarilor este restricţionat la două.

Ecourile Conferinţei Naţionale a UDTTMR desfăşurate în urmă cu o săptămână nu s-au diluat, ci mai degrabă se amplifică, după ce parlamentarul Amet Aledin a contestat votul dat de delegaţii care au participat la Conferinţa Naţională direct la Consiliul Reprezentanţilor şi la preşedintele Uniunii.

Amet, mazilit în Conferinţa Naţională

Reamintim că Amet Aledin a solicitat în Conferinţa Naţională din urmă cu 10 zile introducerea în statutul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România a unui amendament prin care actualul parlamentar să mai poată candida pentru un alt treilea mandat. Propunerea nu a trecut de votul delegaţilor prezenţi la Conferinţa Naţională a UDTTMR.

UDTTMRAmetVarol02.jpgUniunea Tătară este singura organizaţie a minorităţilor din România în statutul căreia numărul de mandate ale parlamentarilor este restricţionat la două. Pe motiv că votul a fost măsluit, deputatul a formulat o contestaţie atât preşedintelui Uniunii, Amet Varol, cât şi Consiliului Reprezentanţilor, care urmează să se întrunească la sfârşitul acestei săptămâni.

„A descoperit elemente noi care reclamă alte fraude"

Amet Aledin spune că a descoperit şi alte fraude menite să conducă la votul delegaţilor prezenţi la Conferinţa Naţională a UDTTMR. „Listele cu delegaţi au fost depuse cu două sau trei zile înainte de Conferinţă şi nu cu şapte zile aşa cum prevede statutul, după validarea lor de către Consiliul Reprezentanţilor.

În sala au fost aduşi oameni care nu aveau statutul de delegaţi potrivit deciziei Consiliului Reprezentanţilor, iar voturile au fost mai multe cu 15 decât numărul celor care aveau drept de vot. Vorbim despre oameni din organizaţiile de la Constanţa şi Medgidia, cele mai importante pentru Uniune. Poate că mă repet, nu am făcut contestaţie pentru că anul viitor nu voi mai putea fi parlamentar, ci pentru faptul că nu au procedat corect. În loc să discutăm despre problemele comunităţii noastre, multe la număr, singura lor preocupare a fost execuţia mea", a declarat Amet Aledin.

Totodată, parlamentarul are dovezi pe care le va prezenta în faţa Consiliului Reprezentanţilor, potrivit cărora la Conferinţa Judeţeană au fost schimbate regulile în timpul jocului. „Nu se poate ca un vot dat de Adunarea Generală să fie peste statut. Voi dovedi că acea şedinţă a fost de la un capăt la altul o minciună", a conchis Amet.

Preşedintele UDTTMR fuge de răspundere

Contactat telefonic, preşedintele UDTTMR, Varol Amet, spune că nu poate avea un punct de vedere vizavi de cele întâmplate la Conferinţa Judeţeană a Uniunii: „Domnul deputat a formulat o contestaţie, e dreptul său, aşteptăm un punct de vedere al Comisiei de legislaţie, pe care îl vom analiza în Consiliul Reprezentanţilor, acolo unde se reunesc toţi preşedinţii de organizaţii", a precizat liderul Uniunii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii