Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

22 octombrie, ziua alegerilor pentru conducerea organizaţiei municipale a PDL Constanţa Maria Stavrositu în conflict cu BPJ al PDL

ro

10 Oct, 2011 01:00 3183 Marime text

cap_1.jpgCei interesaţi să candideze pentru o funcţie în conducerea organizaţiei municipale îşi pot depune candidatura până pe 19 octombrie

Sâmbătă, în cadrul şedinţei de Birou Permanent Judeţean al PDL Constanţa a fost stabilită data alegerilor pentru municipiu-organizaţie, în prezent condusă interimar de deputatul Maria Stavrositu: 22 octombrie. Alegerile vor avea loc la Casa de Cultură, începând cu ora 11.00. A fost stabilită şi o Comisie pentru Organizarea şi Desfăşurarea Alegerilor (CODA), al cărei preşedinte este Mihai Petre. Cei interesaţi să candideze pentru o funcţie în conducerea organizaţiei municipale îşi pot depune candidatura până pe 19 octombrie.

Chirilă, decis să candideze

Deputatul Constantin Chirilă şi-a anunţat intenţia de a intra în competiţia pentru preşedinţia organizaţiei municipale a PDL Constanţa şi în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute. Prim-vicepreşedintele Constantin Florian a anunţat că se mai gândeşte, dar că-şi va face publice intenţiile până pe 19 octombrie, în timp ce liderul interimar, deputatul Maria Stavrositu, a părăsit foc şi pară şedinţa BPJ, nemulţumită de faptul că prin votul membrilor Biroului a fost numită o altă Comisie de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA), alta decât cea existentă în acest moment la nivelul organizaţiei municipale. Cu alte cuvinte, noua CODA, condusă de secretarul general adjunct Mihai Petre, îi va fi „potrivnică" Mariei Stavrositu în cazul în care nu va renunţa la intenţia de a mai candida. De asemenea, deputatul a solicitat şi refacerea alegerilor în Organizaţiile de secţii de votare rămase restante la acest capitol încă de pe vreme fostei conduceri de la judeţ, aspect respins de membrii BPJ.

Stavrositu: „Florian şi Chirilă egal Mazăre"

Nu-i voi susţine pe niciunul dintre cei doi colegi ai mei care au anunţat că îşi doresc să candideze. „Nu cred că în acest moment deputatul Chirilă este o soluţie, pentru că se bazează exclusiv pe voturile pe care le-a primit Mircea Banias şi probabil că intenţionează o readucere a acestuia în partid. Din acest motiv, eu nu-l pot susţine", a precizat Maria Stavrositu, contactată telefonic. Deputatul nu s-a decis dacă va candida, ea fiind nemulţumită de data alegerilor şi mai ales de faptul că membrii BPJ nu au ţinut cont de existenţa CODA şi au înfiinţat o alta. „Nu voi lăsa lucrurile aşa. Probabil că voi merge să discut această situaţie cu forurile centrale ale partidului", a mai spus Stavrositu.

O nouă amânare dictată de preşedintele Boc???

Democrat-liberalii sunt pregătiţi şi pentru bune şi pentru rele. Întrebat despre o posibilă reamânare a scrutinului de la municipiu, preşedintele organizaţiei, Gigi Chiru, spune că în politică totul este posibil şi că nu l-ar mira un astfel de deznodământ. „Cunosc intenţiile doamnei Stavrositu de a obţine o altă amânare, dar nu cred să fie asta o problemă. În cazul în care s-ar întâmpla aşa ceva, interimatul ar mai dura o lună, cel mult două. Oricum, alegerile trebuie făcute", spune Chiru.

Ce-i transmit membrii BPJ Mariei Stavrositu!

„Este cazul să dea mâna cu oamenii şi să renunţe la orgolii şi chiar şi la candidatură. Are posibilitatea de a-şi negocia pentru echipa ei câteva funcţii importante în cadrul biroului şi astfel toată lumea va fi mulţumită". Acesta este mesajul transmis ieri deputatei Stavrositu din partea mai multor membri BPJ.

Nicolae Anghel: „Dacă iese Constantin preşedinte, eu demisionez!"

Primarul localităţii Castelu şi primvicepreşedinte al BPJ al PDL este un personaj colorat care nu mai are nevoie de nicio prezentare. La sfârşitul şedinţei BPJ, primarul le-a spus jurnaliştilor că cea mai mare eroare pe care ar putea-o face preşedintele Chiru este să-l susţină şi să-l impună pe Constantin Florian la conducerea organizaţiei municipale. „Dacă Constantin iese preşedinte, eu demisionez din partidul ăsta de nebuni! Nu este posibil aşa ceva!". Culmea este că părerile lui Anghel sunt împărtăşite şi de mai mulţi OSV-işti, care sunt speriaţi la gândul că Florian Constantin ar beneficia de mai multă susţinere decât ar trebui în acest moment. „Nu-i ajunge că e prim-vice la judeţ şi că şi-a băgat-o şi pe nevastă-sa adjunct la ISJ, ar trebui să se oprească înainte de a aduce organizaţia în faliment politic"... susţin preşedinţi de OSV-uri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii