Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazinoul netezeşte drumul pentru PDL Referendum pentru suspendarea lui Mazăre

ro

09 Aug, 2011 00:40 1868 Marime text
Mazare_suspendare_Radu_Mazare.jpgDincolo de scrisorele, comunicate sau luări de poziţie mai mult sau mai puţin oficiale, democrat-liberalii îi pregătesc primarului Radu Mazăre o surpriză de proporţii în cazul în care acesta nu va găsi o soluţie rapidă şi eficientă pentru Cazinoul constănţean.

Surse din interiorul PDL susţin că s-a încercat declanşarea referendumului chiar în ziua în care primarul urma să propună în Consiliul Local vânzarea clădirii emblematice a municipiului şi tocmai acesta ar fi fost motivul pentru care edilul ar fi amânat luarea unei decizii. „De obicei, nu stă pe gânduri mai ales dacă are de îngropat ceva, însă Mazăre se teme de o consultare reală a cetăţenilor, pentru că ştie că sondajele în care iese cu 60-70% nu sunt reale, ci sunt făcute doar pentru publicitate", a precizat un reprezentant al PDL.

Chiar dacă legea permite declanşarea unui referendum cu minimum şase luni înaintea alegerilor locale, cel mai probabil Consiliul Judeţean se va împotrivi, ca şi în alte ocazii, să-şi desemneze un reprezentant în comisia pentru organizarea consultării publice.

În plus aceleaşi surse, precizează că PDL va prezenta public contractul de concesiune încheiat între municipalitate şi firma SC Queen Investments Inc. SRL, a cărui derulare a avut ca rezultat final avansarea stării de degradare a Cazinoului. Interesant este faptul că, în contract, se precizează faptul că un reprezentant al primăriei trebuia să verifice lunar modul de derulare a contractului cu firma concesionară. Din documentele semnate chiar de angajaţii primăriei, anexă la hotărârea de reziliere, reiese foarte clar că obiectivul ar fi trebuit predat în stare de funcţionare.

La baza acţiunii de suspendare a lui Mazăre va sta sondajul comandat de PDL, ca o replică la manipularea grosolană de pe site-ul Primăriei, prin intermediul căruia constănţenii sunt întrebaţi dacă vor să mănânce sau vor păstrarea Cazinoului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii