Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atentat la democraţie Mazăre spune că Ponta greşeşte când propune alegeri anticipate

ro

16 Sep, 2011 01:00 1625 Marime text
cap_8.jpgComasarea alegerilor locale cu cele parlamentare reprezintă un atentat la democraţie, o involuţie. Este ca şi cum ne-am întoarce cu 20 de ani înapoi din punct de vedere democratic, susţine senatorul PSD de Constanţa, Alexandru Mazăre.

Parlamentarul îşi contrazice şi şeful de partid, care nu susţine comasarea, în schimb propune public alegeri anticipate parlamentare, odată cu alegerile locale. „Sunt supărat pe Victor Ponta, a fost o greşeală. Ori păstrăm principiul separării scrutinelor, ori nu mai avem dreptul să comentăm. Pe de o parte, ne chinuim să explicăm că nu pot fi amânate alegerile locale, pentru că aşa spune Constituţia, şi pe de altă parte vorbim de anticipate în acelaşi context cu localele. A fost o greşeală, o inabilitate de discurs din partea lui Ponta", susţine Mazăre.

„O lăsăm mai moale cu iniţiativele legislative"

În altă ordine de idei, senatorul USL a explicat că în această sesiune parlamentară „o va lăsa mai moale cu iniţiativele legislative, pentru că totul este foarte politizat". Mazăre şi-a exemplificat lehamitea: „Am încercat să promovez alături de colegul meu, Martin (n.r. Eduard), un proiect de lege prin care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să deconteze pacientelor care au suferit de cancer şi au avut nevoie de proteze mamare, contravaloarea acestora. Bineînţeles că proiectul ne-a fost respins după ce un deştept, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a interpretat aceste proteze ca pe nişte operaţii estetice. Ca şi cum femeile acelea, după că au trecut printr-o traumă fizică şi psihică, acum n-ar avea altceva de făcut decât să-şi pună silicoane. Şi exemplele pot continua...". Totuşi, Mazăre a precizat că are în lucru două proiecte: unul care vizează cantinele sociale şi un altul prin care se intenţionează aducerea unor modificări codului fiscal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii