Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinteza Interviului online cu Valentin Vrabie Primarul din Peştera continuă cursa pentru conducerea ACoR

ro

14 Sep, 2012 01:00 2230 Marime text

sintezainterviuValentinVrabie2.jpgPrimarul Valentin Vrabie îşi doreşte să-i atragă de partea sa pe membrii Consiliului Director propunându-le o Asociaţie a Comunelor independentă şi speră că va câştiga şefia ACoR Constanţa tocmai datorită înlăturării intereselor de partid când vine vorba de funcţionarea ACoR.

„Vin cu o propunere de reprezentare independentă de toate partidele politice, pentru că aşa ar trebui să fie toate administraţiile locale, departe de politică", a afirmat Vrabie. Primarul de la Peştera crede că şansele lui de a ajunge preşedintele ACoR Constanţa depind de ce fel de reprezentare îşi doresc primarii din judeţ, ei având de ales între o reprezentare politică, precum cea existentă, şi una independentă, ţinând cont de faptul că el este primar independent. „Sper ca la momentul viitoarelor alegeri să nu primeze interesul de partid, ci interesul fiecărui primar în parte", a menţionat Vrabie.

„Eu nu fac campanie electorală, realizările mă recomandă"

Valentin Vrabie despre candidatura pentru conducerea ACoR: „Sper ca timpul pe care-l mai avem la dispoziţie până la reluarea alegerilor să fie un sfetnic bun pentru colegii indecişi. Eu nu intenţionez să fac campanie electorală pentru această funcţie, aşa cum nu mi-am făcut nici pentru funcţia de primar. Consider că realizările de la Primărie mă recomandă pentru această funcţie.

„Politicul nu are ce căuta în ACoR"

Valentin Vrabie despre influenţa politică a ACoR: „Nu cred că alegerile pentru ACoR vor căpăta valenţe politice, primarii sunt pe o listă politică, dar sunt sigur că toţi îşi doresc o independenţă şi o descentralizare reală.ACoR este o asociaţie a comunelor, nu a partidelor politice, deci, într-un cuvânt, localităţile nu sunt politice, sunt independente, şi tot ce este politic dăunează vieţii tuturor cetăţenilor. Eu am dovedit încă din 2009 că mă pot delimita de factorul politic şi că am curajul să sancţionez derapajele.

„Votul se reia de la 0. Mă bazez pe votul tuturor"

Valentin Vrabie despre alegerile din ACoR: „Am primit votul colegilor primari, de fapt ei au fost cei care m-au convins să candidez, nu a fost cazul să-i determin eu cumva să mă voteze.Votul se reia de la 0, cu şanse ca toţi cei 9 membri ai Consiliului Director să poată candida şi să câştige. Nu negociez cu nimeni, ştiu că va prima raţiunea în detrimentul partidului pe care primarii îl reprezintă, deşi după câte se pare unul din pretendenţi deja a ieşit în câmp deschis pentru a-şi tranşa şansa, punând presiune pe colegii de la USL, uitând că de fapt această Asociaţie este apolitică.

„Preşedintele are rol de reprezentare"

Valentin Vrabie despre rolul preşedintelui ACoR: „Din câte ştiu eu, funcţia de preşedinte este una de reprezentare a tuturor comunelor din judeţ. În calitate de preşedinte, voi fi deschis propunerilor pertinente venite din partea colegilor primari. Dacă vor exista impedimente care să ne blocheze activitatea, cu siguranţă vom susţine modificarea statutului. În privinţa numărului de mandate pentru preşedinte, cred că o împrospătare din două în două mandate ar aduce un suflu nou Asociaţiei. Dacă voi câştiga alegerile în cadrul ACoR, îmi doresc să rezolv problema centralizării excesive la nivel de judeţ, pentru că, din păcate, ne lovim de alocarea sumelor de bani în mod discreţionar doar pe criterii politice. Această problemă cred că ar putea fi rezolvată prin simplificarea Legii Administraţiei publice locale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii