Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpana a cumparat utilaje pentru statia de sortare a deseurilor

ro

11 Jul, 2009 02:20 1471 Marime text

mariana_gaju_10.jpgPotrivit primarului Mariana Gâju, următoarele etape în cadrul proiectului cu finanţare europeană se referă la achiziţionarea containerelor şi a două autogunoiere

Cumpăna face paşi repezi în implementarea sistemului de colectare selectivă a deşeurilor. Autoritatea locală a achiziţionat utilajele necesare staţiei de sortare. 

Este vorba, mai exact, despre un motostivuitor şi un autoîncărcător, care au fost aduse la Cumpăna în urmă cu două zile. Utilajele, în valoare totală de 196.360 lei, vor intra în dotarea staţiei de sortare a deşeurilor din comună.

Autoritatea contractantă este în procedura de achiziţie a 200 de containere cu capacitatea de 1,1 metri cubi, a 24 de box paleţi (cutii) metalici, cât şi a unei cabine-cântar pentru staţia de sortare. Toate acestea vor ajunge la Cumpăna până la sfârşitul săptămânii viitoare. De asemenea, Primăria Cumpăna va cumpăra şi două autogunoiere, una cu capacitatea de 12 metri cubi şi una de 18 metri cubi. În maxim o lună de zile vor fi aduse la Cumpăna şi aceste autogunoiere.

În cadrul proiectului privind colectarea selectivă a deşeurilor şi construcţia unei staţii de sortare, urmează să se achiziţioneze şi servicii de formare profesională. Este vorba atât despre instruirea personalului tehnic care va manevra utilajele, cât şi despre personalul care va lucra la staţia de sortare. În paralel cu toate acestea, se va desfăşura şi campania de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor.      

Proiectul de investiţii se referă la realizarea unui sistem eficient de gestionare a deşeurilor în comuna Cumpăna, care va avea ca efecte protejarea mediului, creşterea calităţii vieţii, dezvoltarea economică şi turistică etc. Potrivit primarului Mariana Gâju, investiţia se referă la construirea unui număr de 37 de puncte de colectare selectivă în localitate, achiziţionarea a 163 de containere mari şi a 37 de containere mici. Containerele vor fi inscripţionate pentru fiecare tip de deşeu: sticlă, plastic/metal, hârtie/carton, lemn/textile, deşeuri nereciclabile. Valoarea totală a proiectului derulat cu finanţare europeană este de 916.138,43 euro, iar termenul de finalizare este 30 septembrie 2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii