Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banii pentru Teatrul Soveja, aprobati dupa ce au fost cheltuiti

ro

09 Jul, 2009 02:19 912 Marime text
Teatrul Soveja beneficiază de o atenţie deosebită din partea Consiliului Judeţean, atenţie concretizată în suplimentarea cuantumului fondurilor necesare reabilitării arenei unde, anul acesta, se va desfăşura Festivalul Mamaia.

În şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi se va supune votului aleşilor judeţeni şi proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2009 al SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL. Prin acest proiect, suma ce va fi alocată pentru reparaţiile Teatrului de Vară Soveja se triplează faţă de cuantumul iniţial.

Într-o ediţie anterioară arătam că, potrivit unui anunţ publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Teatrul de Vară Soveja urmează să intre în reparaţii capitale. Şi asta deşi reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au decis ca ediţiile din 2009 ale Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia şi Festivalului Naţional al Cântecului şi Dansului Naţional Românesc să se desfăşoare pe scena acestui teatru. Arătam că autoritatea contractantă în cazul licitaţiei pentru reabilitarea Teatrului Soveja nu este CJC în mod direct, ci SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL. Pentru lucrările de reabilitare şi modernizare a teatrului, aşa cum specifică obiectul contractului potrivit anunţului din SEAP, SRL-ul CJC a fost dispus să ofere 979,891.25 lei fără TVA, adică peste 11,5 miliarde de lei vechi. Deschiderea ofertelor a avut loc pe 3 iulie, la ora 11.30, la sediul SC DPPJ, de pe Aleea Magnoliei.

Votul consilierilor, un moft

Prin această rectificare bugetară, suma alocată iniţial prin HCJC nr. 53/2009 - de 300.000 lei fără TVA - devine mai mult decât triplă. La cei 300.000 lei se adaugă 680.000 lei, plus 63.000, cât costă reparaţia mecanismelor la acoperiş şi investiţia în decoruri. Ceea ce intrigă este faptul că banii alocaţi de SRL-ul CJC pentru reparaţiile Teatrului Soveja au fost cheltuiţi înainte să fie aprobaţi prin votul consilierilor judeţeni, dacă ţinem cont de faptul că deschiderea ofertelor a avut loc pentru această estimare, de 979,891.25 lei fără TVA, a avut loc deja.

În materialul publicat săptămâna trecută, ne exprimam îndoiala că firma ce va câştiga contractul va reuşi să reabiliteze şi să modernizeze Teatrul de Vară Soveja până pe 17 august, atunci când va începe Festivalul Mamaia. Practic, firma câştigătoare va avea la dispoziţie pentru executarea lucrărilor cel mult o lună.

Consiliul Judeţean, prin purtătorul său de cuvânt, Cristian Moldovanu, ne-a declarat, în legătură cu termenul scurt de reabilitare a Teatrului Soveja, că lucrările pot fi terminate în 30 de zile, „dacă se va găsi o firmă serioasă". Aşadar, rămâne de văzut care este firma ce va beneficia de suplimentarea ce va fi votată astăzi şi dacă datul cu bidineaua nu se va suprapune cu prestaţia concurenţilor de la festival.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii