Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Constanța și locurile de joacă pentru copii - eterna problemă!

ro

05 Dec, 2022 00:00 1604 Marime text



Primăria Constanța organizează licitație pentru reparația și înlocuirea componentelor pentru mai multe locuri de joacă și aparate de fitness montate în oraș.
 
Lăudabilă inițiativă!
 
Totuși, o parte dintre acestea au fost reabilitate în perioada 2018 – 2020.
 
Mai mult, în anumite cartiere ale Constanței, există și acum locuri de joacă (de lângă blocuri, a nu se înțelege că în parcuri, căci acestea sunt deficitare) închise din martie 2020, din cauza epidemiei Covid-19.
 
Pe de altă parte, este de spus că e foarte bine că sunt închise, căci cele trei (sau câte sunt) componente de joacă pe care le-ar putea folosi cei mici sunt ruginite, nesigure, năpădite de bălării, iar riscurile utilizării acestora depășesc cu mult eventualele beneficii.
 
De asemenea, este de menționat că există încă locuri de joacă care și-au depășit cu mult durata de viață, leagăne inexistente sau nesigure (în cel mai bun caz), tobogane improprii utilizării de către copii și așa mai departe.
 
Locurile de joacă și parcurile în Constanța sunt o meteahnă veche, o „bubă“ nevindecată a orașului pentru că, nu-i așa, cei mici nu au drept de vot.
 
Însă, așa cum arătam și în timpul altor administrații locale care ignorau cu desăvârșire acest segment al populației, cei mici au părinți care au drept de vot.
 
Și, totodată, va veni vremea în care și cei mici se vor fi făcut mari și vor avea drept de vot și poate că vor ține minte și vor dori să schimbe ceva în oraș, ca măcar copiilor să aibă locuri unde să se poată juca.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primăria Constanța bagă milioane de lei în reparația locurilor de joacă, dar nu are nicio soluție concretă pentru maximizarea duratei de viață a acestor investiții
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii