Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia pentru egalitatea de sanse, Senat

ro

03 May, 2011 22:56 1161 Marime text

Comisia pentru egalitatea de şanse din Senatul României a organizat marţi, 3 mai a.c, la Palatul Parlamentului, în sala Comisiei, ora 13.00, o întâlnire cu reprezentanţii UNICEF.

Tema acţiunii a fost abordarea unui subiect nou, referitor la reglementarea în România, a cadrului legal privind marketingul substituenţilor de lapte matern.

Reprezentanţii UNICEF au prezentat în cadrul întâlnirii proiectul care are la bază principiile Codului Internațional de Marketing al Substituenților de Lapte Matern.

„Avantajele alăptării" sunt stipulate în mod expres, recunoscute si consacrate de Conventia cu privire la drepturile copilului şi prin Legea nr. 272/2004 privind protectia şi promovarea drepturilor copilului.

În România nu există un cadru legal în ceea ce priveste marketingul substituenţilor de lapte matern, ceea ce conduce la promovarea fără restricţii a acestora, în detrimentul alăptării, şi la informarea necorespunzatoare a publicului în ceea ce priveşte nutriţia sugarilor și a copiilor mici.

Acest context determină o rată scăzută a alăptarii şi o alimentaţie inadecvată a sugarilor şi a copiilor mici, fapte care afectează starea de sănătate a populaţiei, în special a copiilor.

Reprezentanţii Comisiei pentru egalitatea de şanse s-au arătat deschişi în susţinerea propunerii legislative privind marketingul substituenţilor de lapte matern.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii