Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesiune religioasă la Constanța de Sfântul Haralambie! Participă și ÎPS Teodosie (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

10 Feb, 2024 08:13 2464 Marime text
Sărbătoarea creștină Sfântul Haralambie este marcată astăzi, 10 februarie 2024 la Constanța printr-un eveniment religios. 

La eveniment participă și ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. 

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului,  de la ora 7.30, preoții și credincioșii parohiei „Sfântul Haralambie” din Constanța i-au întâmpinat pe IPS Iacov, Mitropolit de Mytilene, Grecia, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și pe PS Macarie de Glavinitsa, Episcop vicar al Mitropoliei de Ruse, Bulgaria, la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi vor merge în procesiune la biserica „Sf. Haralambie”, unde ierarhii, împreună cu preoții și diaconii, vor oficia Sfânta Liturghie.

Până duminică, 11 februarie, ora 18.00, credincioșii vor putea cinsti icoana Maica Domnului ,,Înjunghiata”, ce a fost adusă de la mănăstirea Piatra Tăieturii, din județul Suceava;

Procesiunea religioasă se desfășoară astfel:
  • plecare din fața Bisericii Sf. Haralambie (ora 7:40);
  • deplasare pe banda I de mers pe bulevardul Tomis (sens de mers dinspre strada Tulcei spre bulevardul Aurel Vlaicu)
  • oprire pe breteaua de relație dreapta spre bulevardul Aurel Vlaicu unde va avea loc o slujbă în intervalul orar 8:00 - 8:30.

„În acest interval orar, pe breteaua de relație dreapta bulevardul Tomis - bulevardul Aurel Vlaicu, se vor institui măsuri de restricționare a traficului rutier.

Procesiunea se va întoarce la Biserica Sf. Haralambie pe banda I de deplasare a bulevardului Tomis - sens de mers dinspre bulevardul Aurel Vlaicu spre strada Tulcei“ - au precizat reprezentanții Primăriei Constanța. 



Citește și: 

Primăria ConstanțaProcesiune religioasă pe străzile din municipiu. Restricții de trafic sâmbătă, 10 februarie!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii