Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au inceput lucrarile de reabilitare a strazilor din Medgidia

ro

07 Apr, 2010 20:04 1632 Marime text

tram_apvm_cap.jpgMiercuri, 7 aprilie a.c. la sediul Primăriei Municipiului Medgidia a fost semnat procesul verbal de începere a lucrărilor de reabilitare a celor 31 de străzi ale municipiului Medgidia.

Prezenţi au fost primarul municipiului, dl Marian Iordache, viceprimarul şi administratorul public al UAT Medgidia, reprezentantul S.C. Bloom S.R.L. în calitate de proiectant, cei ai S.C. Tehnologica Radion S.R.L. Bucureşti, ca executanţi ai lucrărilor de asfaltare, d-na Tambozi Elena, reprezentanta S.C. .AMPHION S.R.L. Constanţa şi proiectant de specialitate, dirigintele de şantier delegat al şi S.C. 144 Engineering S.R.L. Constanţa, dl. Ing. Sorin Pană.

tram_apvm.jpgContractul de execuţie lucrări a fost încheiat între primarul municipiului şi reprezentanţii Tehnologica Radion la data de 22 februarie a.c., urmând ca lucrările să fie finalizate în decurs de 32 de luni. „Imediat după semnarea contractului de finanţare, la data de 21 iulie 2009, proiectul de reabilitarea a aproximativ 20 km de drum urban a devenit prioritatea noastră numărul unu. Ulterior semnării contractului, la nivelul primăriei au fost organizate echipele de lucru, care au şi iniţiat procedurile şi activităţile specifice pentru derularea şi coordonarea proiectului" a declarat primarul, Marian Iordache. „Puţini ştiu că proiectele europene sunt oneroase şi implică o mare responsabilitate din partea beneficiarilor de fonduri.

Activităţile de îndeplinit sunt diverse şi implică procedee tehnice variate, de la organizarea licitaţiilor publice pentru achiziţionarea serviciilor de proiectare, de dirigenţie de şantier, de management de proiect, publicitate, execuţie lucrări ori audit. Suntem acum în măsură să anunţăm, pentru anul în curs, demararea lucrărilor de recondiţionare a unui prim lot de 14 străzi, urmând ca în 2011 să considerăm şi restul de 17 străzi municipale nominalizate in proiect. Un impediment la demararea lucrărilor în timp util a fost poate doar iarna capricioasă. Şi, deloc lipsit de importanţă, faptul că fondurile necesare ne-au fost direcţionate de către finanţator nu cu mult timp în urmă" a continuat dl primar.

Proiectul de la Medgidia este în valoarea totală de 30.833.793,09 lei, din care 25.392.534,5 lei reprezintă suma nerambursabilă, adică finanţarea din partea Fondului European de Dezvoltare Regională 22.412.799,18 lei, finanţare de la bugetul naţional - 2.979.735,32 lei), 518.216 lei- co-finanţare din partea beneficiarului şi valoare TVA - 4.923.042,59 lei.

În cadrul întrunirii de astăzi de la Medgidia, au fost discutate aspectele tehnice ale programului de execuţie şi necesitatea stabilirii unui raport echilibrat cost/beneficiu. Totodată, s-a convenit asupra obţinerii de randament în graficul de timp prestabilit şi bugetul alocat.

07 aprilie 2010

Compartimentul Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii