Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunere arestare preventiva - 18.11.2009

ro

18 Nov, 2009 20:44 1281 Marime text

În temeiul dispoziţiilor art. 1491 Cod procedură penală, propunem luarea măsurii arestării preventive a inculpatului TAIR SULIMAN cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol faptă prev. de disp. art. 197 alin. 1 şi 3 Cod penal pe o perioadă de 29 de zile, începând cu data de 18 noiembrie 2009 până la data de 16 decembrie 2009.

Prin procesul-verbal din data de 17 noiembrie 2009, s-a început urmărirea penală faţă de inculpatul TAIR SULIMAN sub aspectul comiterii infracţiunii de viol faptă prev. de disp. art. 197 alin. 1 şi 3 Cod penal, reţinându-se în sarcina acestuia că în seara zilei de 15 noiembrie 2009, l-a acostat pe minorul A. I., în vârstă de 9 ani, şi l-a ademenit să meargă împreună cu el, în casa ciobanilor, unde a întreţinut relaţii sexuale anale cu acesta.

Prin ordonanţa din data de 18 noiembrie 2009 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpatul TAIR SULIMAN pentru infracţiunea mai sus-menţionată.

În fapt, s-a reţinut în sarcina inculpatului că în după-amiaza zilei de 15 noiembrie 2009, l-a întâlnit în satul Văleni, pe minorul A. I., pe care îl cunoştea, şi întrucât s-a gândit că ar putea să întreţină relaţii sexuale cu acesta, i-a propus să urce în căruţă şi să meargă împreună la saivan. Aici, inculpatul TAIR SULIMAN a întreţinut relaţii sexuale anale cu minorul.

Este de precizat faptul că partea vătămată, pentru a se apăra în timpul actului sexual, l-a muşcat pe inculpat de degetul mijlociu de la mâna stângă. Ulterior, întorcându-se la domiciliul său, minorul A. I. a relatat mamei sale evenimentele petrecute, împrejurare ce a determinat-o pe acesta să anunţe organele de poliţie.

Materialul probator pe care se sprijină învinuirea ce se reţine în sarcina inculpatului TAIR SULIMAN este constituit din:

- plângerea şi declaraţiile părţii vătămate;

- procesul-verbal de cercetare la faţa locului;

- proces-verbal de examinare medico-legală provizorie întocmit la data de 16.11.2009 din care rezultă că minorul A. I. prezintă leziuni de violenţă anale ce au putut fi produse în cazul unui act sexual anal recent;

- proces-verbal de examinare de către medicul legist a inculpatului TAIR SULIMAN întocmit la data de 18.11.2009, din care rezultă că inculpatul prezintă la mâna stângă o plagă contuză superficială ce a putut fi produsă prin comprimare între arcadele dentare;

- toate coroborate cu declaraţiile inculpatului prin care acesta recunoaşte fapta comisă.

Analizând materialul probator administrat în cauză apreciem că există cazul prevăzut de art. 148 lit. f Cod procedură penală, respectiv pedeapsa prevăzută de lege pentru săvârşirea infracţiunii este mai mare de patru ani, iar datorită gravităţii faptei, a rezonanţei acesteia în societate, considerăm că lăsarea inculpatului în stare de libertate prezintă pericol pentru ordinea publică.

Pericolul social al faptei rezultă şi din împrejurările în care inculpatul a comis fapta, respectiv a întreţinut relaţii sexuale cu partea vătămată, în vârstă de 9 ani, aceasta aflându-se în imposibilitatea de a-şi exprima consimţământul în deplină cunoştinţă de cauză, ca urmare a vârstei fragede care implică un nivel redus de dezvoltare psihică, o percepţie imatură şi incompletă asupra semnificaţiei şi consecinţelor unui act sexual, victima neavând posibilitatea de a accepta conştient întreţinerea de acte sexuale.

Faţă de inculpatul TAIR SULIMAN a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 17 noiembrie 2009, ora 1900, până la 18 noiembrie 2009, ora 1900 .

Cu prilejul audierii la parchet, inculpatul TAIR SULIMAN a beneficiat de asistenţa apărătorului din oficiu R. A., conform delegaţiei seria AV nr. 5209 din 18 noiembrie 2009.

În prezent, inculpatul TAIR SULIMAN se află în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, unde urmează a fi citat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii