Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flacăra românismului arde în Basarabia

ro

29 Aug, 2011 15:33 1209 Marime text
Flacăra românismului arde în Basarabia

Circa 100 de voluntari ai Platformei civice Acţiunea 2012 au fost prezenţi duminică la inaugurarea Crucii Mântuirii Neamului Românesc de la Nisporeni. Veniţi din Bucureşti, Bălţi, Cluj sau Chişinău, participanţii, majoritatea tineri, au urcat dealul Zghihara având drapele tricolore în mână.

Cei mai numeroşi au fost chiar voluntarii din Nisporeni, reuniţi în grupul de iniţiativă "Faptă nu vorbă". "Flacăra românismului arde în Basarabia" a scris pe bannerul afişat de  tineri, în spate făcându-şi apariţia fumigene în culorile tricolorului.  Alături de ceilalţi circa 800 de pelerini, ei au luat parte la slujba de sfinţire a locaşului, oficiată de un sobor de preoţi condus de înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi de ÎPS Petru, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

Crucea de la Nisporeni reprezintă primul monument din Republica Moldova dedicat unităţii românilor şi este ridicată pe cea mai înaltă culme de pe malul drept al Prutului . Aflat în vecinătatea Cimitirului Eroilor Români şi a Mănăstirii Vărzăreşti, complexul care va putea fi văzut pe o rază de câteva zeci de kilometri va constitui un loc de pelerinaj, de omagiu şi de rugă pentru mântuirea poporului român. Proiectul a fost derulat de postul de Radio Vocea Basarabiei şi Asociaţia Culturală Pro-Basarabia şi Bucovina, filiala Oneşti.

Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 este o coaliţie de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.
Pe parcursul anilor 2011 şi 2012, Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 desfăşoară manifestări publice de informare şi sensibilizare a întregii populaţii din România şi Republica Moldova cu obiectivul de a conştientiza necesitatea realizării unităţii naţionale.
  Poze de la eveniment: http://dl.transfer.ro/nisporenii-transfer_RO-29aug-b69b43.rarClip video: http://www.youtube.com/watch?v=HegJyxGnmTg   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii