Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - MDRAP

ro

22 Aug, 2014 12:27 1498 Marime text
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a semnat astăzi, laTulcea, în prezența prim-ministrului Victor Ponta,9contracte de finanțare pentru obiective din județ, derulate prin programe gestionate de MDRAP, și a participat la predarea a 9 microbuze școlare achiziționate de minister.
Astfel, în cinci comune din județul Tulcea (Izvoarele, Beidaud, Greci, Jurilovca și Isaccea),drumurilevor fi modernizate și alte trei comune (Jijila, Luncavița și Topolog) vor fi racordate la sistemul de apă și canalizare și vor beneficia de stații de epurare. Cele 8 proiecte au o valoare totală de 12,56 milioane lei și sunt derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, destinat îmbunătățirii infrastructurii.
Totodată, Liviu Dragnea a semnat și un contract de finanțare, în valoare de 1,51 milioane de lei, care vizează modernizarea rețelei de distribuţie a energiei termicedin municipiul Tulcea. Proiectul face parte din Programul Termoficare 2006-2015 căldură și confort, componenta de reabilitare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică, derulat de MDRAP.
Tot astăzi, județului Tulcea i-au fost repartizate 9microbuze destinate transportului de elevi. Microbuzele vor ajunge în comunele C.A.Rosetti, Cerna, Jijila, Luncavița, Mihai Bravu, Mihail Kogălniceanu, Nalbant, Sarichioi și Topolog.
Cu această ocazie, ministrul Dragnea a reiterat ideea că a dat curs tuturor solicitărilor făcute din țară, pentru a facilita accesul copiilor la școală și pentru a contribui la prevenirea abandonului școlar.
Alte două microbuze școlare au fost predate comunelor Jurilovca și Casimcea, în luna iulie 2014, când MDRAP a realizat prima repartizare din lotul de 600 de autovehicule achiziționate în acest an. Pentru a onora toate cele peste 1.200 de solicitări în acest sens, ministerul a demarat recent achiziția unui nou lot de microbuze, autocare și autobuze.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii