Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Distrugere de muniție găsită pe teritoriul județului Tulcea. Iată ce spun pompierii (GALERIE FOTO)

ro

05 Apr, 2024 11:13 505 Marime text
Sursă foto: ISU Delta
 
  • Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea a executat prima misiune din acest an de distrugere a unor muniții neexplodate.

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea a executat prima misiune din acest an de distrugere a unor muniții neexplodate. Munițiile distruse au fost identificate pe teritoriul județului Tulcea în ultimele luni, acestea fiind descoperite de cetățeni care au anunțat prin apel la numărul unic de urgență 112, transmite un comunicat din partea ISU Delta.

Echipa pirotehnică a ISU „Delta” Tulcea a asanat elementele de muniție, iar în cursul zilei de ieri, 4 aprilie 2024, a executat o misiune de distrugere a acestora. Misiunea s-a executat în condiții de siguranță sporită atât din punct de vedere al securității, paza perimetrului și a elementelor explozive fiind asigurată de un echipaj de jandarmi a Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea, iar un echipaj SMURD din cadrul Secției de Pompieri Măcin au asigurat asistența medicală la fața locului. 
Cele 4 elemente de muniție neexplodată, provin din conflictul armat din timpul celui de al doilea Război Mondial, iar acestea aveau încărcătură putând oricând să fie declanșată. Prin vigilența persoanelor care le-au descoperit și au recunoscut că obiectele găsite sunt periculoase s-a putut astfel înlătura un pericol din zonele unde acestea se aflau. 

Elementele de muniție sunt două proiectile perforante calibrul 85 mm și două proiectile explozive calibru 75 mm, respectiv 95 mm.

„Rugăm populația civilă ca în momentul în care descoperă, ori identifică obiecte ce seamănă cu un element de muniție, să anunțe de îndată prin apel la numărul unic de urgență 112 acest lucru. Este foarte important ca zona să fie cât mai repede izolată de către echipe specializate și la fel de important este ca aceste obiecte să nu fie atinse, mutate sau lovite!
       
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
ISU Constanța: După căutări zadarnice, pompierii au sistat căutările tânărului posibil înecat în apele lacului Siutghiol, localitatea Ovidiu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii