Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania națională ”Detector pentru Viață” a ajuns în județul Tulcea! În ce localități au fost montate detectoare de fum și monoxid de carbon (GALERIE FOTO)

ro

20 Apr, 2024 13:05 475 Marime text
Sursa galeriei foto: ISU DELTA TULCEASăptămâna aceasta, campania națională ”Detector pentru Viață”, derulată de către Departamentul pentru Situații de Urgență și susținută de E.ON și DELGAZ GRID a ajuns în județul Tulcea. 

Potrivit ISU Delta Tulcea, salvatorii subunităților din Măcin, Babadag, Crișan dar și ai Detașamentului de Pompieri Tulcea au început montarea detectoarelor de fum și monoxid de carbon în locuințele tulcenilor care reprezintă un risc ridicat din punct de vedere al securității împotriva incendiilor din cauza surselor de încălzire și nu numai.

„Astfel, peste 120 de detectoare de fum și peste 40 de detectoare de monoxid de carbon au fost instalate în locuințele tulcenilor din comunele Nufăru, Jijila, Murighiol, Victoria, Beștepe și Dorobanțu, urmând ca în perioada următoare să fie instalate și în alte comune din județ, astfel încât aceste dispozitive să ajungă în locuințele oamenilor înainte de Sărbătorile Pascale.

Facem cunoscut faptul că în cadrul campaniei ”Detector pentru Viață”, în județul Tulcea vor fi montate 375 de detectoare de fum și 125 de detectoare de monoxid de carbon, iar la nivel național vor fi instalate 10.000 mii de detectoare din care 7.500 de fum și 2.500 de monoxid de carbon. 

Județele în care sunt instalate aceste dispozitive de alarmare sunt: Alba, Braşov, Caraş Severin, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea“ - au precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea.


Potrivit datelor centralizate la nivel național, cauzele principale care duc la incendii în locuințe sunt: coșurile de fum defecte sau necurățate (33%), instalațiile electrice defecte (23%), mijloacele de încălzire (14%), focul deschis (8%) și alte împrejurări (22%). Astfel, din cauza utilizării necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire, necurățarea coșurilor de fum sau exploatarea neconformă a instalațiilor electrice, anul trecut 94 de persoane au decedat în urma intoxicării cu fum și monoxid de carbon.

„Această campanie încearcă să aducă în atenția populației importanța prevenției și responsabilizarea cetățenilor în a avea o locuință sigură. Protejarea familiei și a bunurilor este un deziderat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență dar și unul al fiecărui pompier care, la fiecare intervenție face tot posibilul ca pagubele să fie minime și, cel mai important să protejeze și să salveze viața cetățeanului. 

Prin mijloace simple și nu foarte costisitoare în comparație cu posibilele urmări ale unui incendiu de exemplu, fiecare dintre noi putem să contribuim la a avea o locuință sigură, la protejarea membrilor familiei, a persoanelor dragi și a vecinilor“ - au precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea.

Citește și: 

Detectoare de fum şi monoxid de carbon - instalate în locuinţe din 20 judeţe. Printre ele și Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii