Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr la reuniunea anuală a consilierilor economici din reţeaua externă a a Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului

ro

07 Jul, 2015 21:23 1154 Marime text
Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a participat marți, 7 iulie, la reuniunea anuală a consilierilor economici din reţeaua externă a Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT).
Cu acest prilej, demnitarul român s-a adresat consilierilor economici din reţeaua externă a MECT şi a făcut o serie de precizări cu privire la priorităţile referitoare la comunităţile româneşti de pretutindeni, din punct de vedere al activităţilor economice. Ministrul delegat a subliniat necesitatea ca românii care trăiesc peste hotare să fie încurajaţi să se implice în iniţiative antreprenoriale proprii şi să îşi unească resursele pentru a putea demara proiecte care să genereze locuri de muncă şi venituri sustenabile.

Angel Tîlvăr a accentuat nevoia unei mai mari implicări a instituțiilor statului român pentru promovarea de proiecte care să vină în sprijinul celor care trăiesc în afara granițelor. În acest sens, românii care doresc să înceapă o afacere pe cont propriu trebuie să primească un sprijin specific domeniului economic. De asemenea, a vorbit despre amplificarea acțiunilor destinate facilitării reintegrării românilor care doresc să revină acasă.
Ministrul delegat a subliniat importanța coagulării forței investiționale a întreprinzătorilor români, care să contribuie la amplificarea eficienței și consolidarea poziției antreprenorilor în dialogul cu autoritățile române și ale statului de reședință. A vorbit, totodată, despre necesitatea creării unui climat investițional favorabil atragerii antreprenorilor români care trăiesc în străinătate.

Reuniunile anuale ale reprezentanţilor cu atribuţii de promovare a relaţiilor economice internaţionale ale României au fost iniţiate începând cu anul 2005. Aceste reuniuni au drept scop evaluarea activităţii consilierilor economici din reţeaua de reprezentare externă a MECT, realizarea unor analize ale stadiului raporturilor externe de colaborare economică, comercială şi investiţională ale României, precum stabilirea priorităţilor pentru etapa următoare a activităţii acestor reprezentanţi.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii