Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri globale Carmen Burlacu cu delegaţia Grupului Parlamentar de prietenie România - Arabia Saudită

ro

03 Apr, 2015 09:15 798 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale Carmen Burlacu a primit joi, 2 aprilie 2015, o delegaţie a Grupului parlamentar de prietenie România - Regatul Arabiei Saudite, condusă de deputatul Zuheir Fahd J. Al Harithi, vicepreşedinte al grupului. Întâlnirea a prilejuit trecerea în revistă a stadiului relaţiilor bilaterale, precum şi abordarea unor teme de actualitate, regionale şi internaţionale.
În contextul sărbătoririi a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Regatul Arabiei Saudite, în martie 2015, discuţiile au evidenţiat nivelul excelent al relaţiilor bilaterale şi dorinţa comună de amplificare a dialogului politic la nivel înalt. De asemenea, a fost subliniat interesul ambelor părţi pentru dezvoltarea cooperării în domeniul economic prin identificarea unor noi domenii de interes comun precum: energie, agricultură, turism şi investiţii.
În cadrul întrevederii, au fost reamintite eforturile comunităţii internaţionale în gestionarea situaţiilor de criză din Orientul Mijlociu, precum şi necesitatea coordonării eforturilor în vederea combaterii fenomenelor extremiste şi a terorismului, cu respectarea principiilor şi normelor internaţionale în vigoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii