Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Participarea secretarului de stat Traian Hristea la reuniunea Forumul Regional al Uniunii pentru Mediterana

ro

27 Nov, 2023 19:57 798 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a participat luni, 27 noiembrie 2023, la cea de-a VIII-a reuniune a Forumului Regional al Uniunii pentru Mediterana (UpM), organizat la Barcelona, Spania.
 
Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a participat luni, 27 noiembrie 2023, la cea de-a VIII-a reuniune a Forumului Regional al Uniunii pentru Mediterana (UpM), organizat la Barcelona, Spania. Forumul a fost co-prezidat de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, și de viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe și al expatriaților al Regatului Hașemit al Iordaniei, Ayman Safadi, în calitate de copreședinți ai UpM, transmite un comunicat de presă din partea Ministerului Afacerilor Externe.
 
Ediția din acest an a avut ca temă situația din Orientul Mijlociu. Discuțiile au vizat identificarea unei soluții cuprinzătoare și durabile pentru restabilirea securității regionale, pentru atenuarea crizei umanitare din Fâșia Gaza și stabilirea contribuției pe care Uniunea pentru Mediterana o poate avea în atingerea acestor deziderate, în spiritul Declarației de la Paris.
 
În intervenția sa, secretarul de stat român a subliniat importanța unor demersuri comune menite să conducă la identificarea unui orizont politic și la consolidarea unui climat stabil de securitate regional, care să permită tuturor statelor din regiune sa trăiască în pace și securitate, reiterând cu acest prilej condamnarea actelor teroriste ale Hamas. Oficialul român a exprimat aprecieri pentru demersurile diplomatice ale Egipului, Qatarului și SUA, care au condus la implementarea unor pauze umanitare și eliberarea unui număr de ostatici captivi în Fâșia Gaza. Totodată, secretarul de stat român a salutat inițiativele internaționale umanitare destinate populației civile din Fâșia Gaza, la care România a mobilizat o donație de peste 230 de tone, constând în alimente și articole de cazarmament, în valoare de 1,7 milioane de euro, a încheiat sursa citată.   


Citește și:
Participarea ministrului Afacerilor Externe Luminița Odobescu la reuniunea miniștrilor de Externe din statele NATO
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii