Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Primirea de către secretarul de stat Traian Hristea a reprezentanților Grupului statelor membre ale Organizației Cooperării Islamice (FOTO)

ro

02 Nov, 2023 19:47 729 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea i-a primit joi, 2 noiembrie 2023, pe reprezentanții Grupului statelor membre ale Organizației Cooperării Islamice acreditați la București.
 
Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea i-a primit joi, 2 noiembrie 2023, pe reprezentanții Grupului statelor membre ale Organizației Cooperării Islamice acreditați la București, transmite un comunicat de presă din partea Ministerului Afacerilor Externe.
 
Discuțiile au vizat situația de securitate din Israel și Fâșia Gaza, ca urmare a atacului Hamas din 7 octombrie 2023, modalități de dezescaladare a violențelor, de eliberare a ostaticilor și de protejare a civililor din enclavă, necesitatea asigurării unui flux continuu de ajutoare umanitare, precum și soluția politică pe termen lung a celor două state.
 
Oficialul român a solicitat sprijinul partenerilor regionali pentru eforturile României de repatriere a cetățenilor români din Fâșia Gaza, amintind că aceasta o prioritate a țării noastre. De asemenea, a subliniat imperativul eliberării tuturor ostaticilor ținuți captivi în Fâșia Gaza.
 
De asemenea, a reiterat poziția fermă de condamnare a atacurilor teroriste ale Hamas, din 7 octombrie 2023.
 
Secretarul de stat a menționat eforturile umanitare ale comunității internaționale și ale României, amintind de recenta decizie a executivului român de acordare a unei donații pentru civilii din Fâșia Gaza. A precizat că pentru România respectarea dreptului internațional și dreptului internațional umanitar este imperativă, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
MAE: Atenționare de călătorie, în Norvegia! Cod portocaliu de inundații
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii