Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Participarea secretarului de stat Traian Hristea la un eveniment dedicat consolidării capacităților în domeniile securității cibernetice

ro

27 Oct, 2023 16:01 704 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a participat vineri, 27 octombrie, la Chișinău, la evenimentul de închidere a primei faze a unui proiect interinstituțional de transfer de expertiză pentru creșterea capacității autorităților din Republica Moldova de a contracara riscurile neconvenționale de securitate.
 
Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a participat vineri, 27 octombrie, la Chișinău, la evenimentul de închidere a primei faze a unui proiect interinstituțional de transfer de expertiză pentru creșterea capacității autorităților din Republica Moldova de a contracara riscurile neconvenționale de securitate. Proiectul vizează în special securitatea cibernetică și protecția infrastructurii critice în contextul amenințărilor hibride și este coordonat de Ministerul Afacerilor Externe cu sprijinul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid), transmite un comunicat din partea MAE.
 
În discursul său, secretarul de stat a apreciat activitatea celor 15 experți din 5 instituții românești care au oferit asistență interlocutorilor din Republica Moldova. A evidențiat  progresele remarcabile înregistrate de autoritățile de la Chișinău pe toate cele trei paliere ale proiectului.
 
În actualul mediu de securitate marcat de provocări multiple, proiectul a fost evaluat ca fiind deosebit de util și relevant. Instituțiile implicate au convenit continuarea și creșterea asistenței României pentru perioada 2024-2025.
 
Cu prilejul participării la eveniment, secretarul de stat Traian Hristea a avut o discuție cu secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Vladimir Cuc, în cadrul căreia cei doi oficiali au abordat aspecte privind evoluțiile actuale în plan regional.
 
România a oferit expertiză tehnică, strategică, de coordonare și a realizat evaluări și recomandări pentru a crește eficiența capacităților instituționale ale Republicii Moldova în domeniile prevăzute în proiect, în scopul apropierii de standardele Uniunii Europene în domeniu, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
MAE: Atenționare de călătorie pentru Slovenia - Cod roșu de ploi torenţiale şi risc de inundații
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii