Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Participarea secretarului de stat Traian Hristea la Forumul Future of Democracy

ro

10 Nov, 2023 16:43 703 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a participat la cea de-a treia ediție a Forumului la nivel înalt Future of Democracy, organizat la Vilnius, în perioada 9-10 noiembrie 2023, de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania.
 
Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a participat la cea de-a treia ediție a Forumului la nivel înalt Future of Democracy, organizat la Vilnius, în perioada 9-10 noiembrie 2023, de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, transmite un comunicat din partea MAE.
 
În intervenția sa, secretarul de stat Traian Hristea a subliniat sprijinul ferm acordat de România consolidării rezilienței democratice la nivel intern și internațional, evidențiind importanța participării incluzive, cuprinzătoare și echitabile a cetățenilor în procesele democratice.
 
Oficialul român a reliefat importanța identificării măsurilor necesare pentru protejarea valorilor democratice și a subliniat necesitatea consolidării capacității comune de acțiune la nivel internațional pentru promovarea democrației.
 
Forumul la nivel înalt Future of Democracy este dedicat protejării împotriva autoritarismului prin susținerea activiștilor democratici, a apărătorilor drepturilor omului și a mass-media independente.
 
Evenimentul a reunit reprezentanți ai Ministerelor Afacerilor Externe din state membre UE și din regiune, reprezentanți ai societății civile și ai mediului academic, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
MAE: Adoptarea Strategiei Naționale pentru Africa „România - Africa. Parteneriat pentru viitor prin pace, dezvoltare și educație, un document-cadru de viziune”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii