Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Primirea de către secretarul de stat Traian Hristea a ambasadorului agreat al Argentinei la București, Carlos Alejandro Poffo, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

ro

13 Oct, 2023 18:39 929 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea l-a primit la 11 octombrie 2023, pe ambasadorul agreat al Republicii Argentina la București, Carlos Alejandro Poffo, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.
 
Conform unui comunicat de presă din partea Ministerului Afacerilor Externe, secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea l-a primit la 11 octombrie 2023, pe ambasadorul agreat al Republicii Argentina la București, Carlos Alejandro Poffo, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.
 
Cei doi interlocutori au trecut în revistă stadiul actual și de perspectivă al relațiilor româno-argentiniene, respectiv al relațiilor UE-Argentina, precum și posibilitățile de cooperare în plan bilateral și în cadrul multilateral.
 
Oficialul român a reamintit de vizita istorică a Președintelui României la Buenos Aires, din 25 aprilie 2023, și a reconfirmat interesul pentru aprofundarea dialogului politico-diplomatic, precum și pentru dinamizarea cooperării economice și sectoriale bilaterale, în domenii precum: managementul situațiilor de urgență, digitalizarea și securitatea cibernetică, conectivitatea, agricultura și siguranța alimentară, turismul, cultura și educația.
 
Secretarul de stat Traian Hristea a reiterat sprijinul constant al României pentru aprofundarea relațiilor UE - Argentina și consolidarea parteneriatului regional UE - America Latină și Caraibi.
 
La rândul său, ambasadorul Carlos Alejandro Poffo a salutat nivelul foarte bun al relațiilor româno-argentiniene și a prezentat principalele priorități ale mandatului său în România.
 
Cei doi interlocutori au subliniat nevoia de solidaritate globală în apărarea valorilor fundamentale și a ordinii internaționale bazate pe reguli, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. În context, a fost evidențiat rolul important al României și al Argentinei în calitate de contributori la securitatea alimentară globală.
 
Secretarul de stat Traian Hristea a exprimat încrederea într-o nouă dinamică a relațiilor româno-argentiniene în următorii ani și a transmis noului ambasador mult succes în îndeplinirea mandatului său la București, asigurându-l de întregul sprijin al autorităților române, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
Primirea de către ministrul Afacerilor Externe Luminița Odobescu a ministrului de stat pentru afaceri externe al Japoniei, Kiyoto Tsuji
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii