Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat Traian Hristea la Reuniunea Ministerială UE - Consiliul de Cooperare al Golfului

ro

11 Oct, 2023 09:00 611 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a participat, în perioada 9 - 10 octombrie 2023, la Muscat, în Sultanatul Oman, la cea de-a 27-a Reuniune Ministerială UE - Consiliul de Cooperare al Golfului.
 
Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a participat, în perioada 9 - 10 octombrie 2023, la Muscat, în Sultanatul Oman, la cea de-a 27-a Reuniune Ministerială UE - Consiliul de Cooperare al Golfului, transmite un comunicat din partea Ministerului Afacerilor Externe.
 
În cadrul reuniunii, secretarul de stat Traian Hristea a reiterat condamnarea fermă a atacului neprevăzut împotriva Israelului, lansările de rachete asupra țintelor civile, infiltrările teroriste și luarea de ostatici de către Hamas. A menționat importanța eforturilor comune pentru evitarea unor victime civile, prevenirea deteriorării suplimentare a situației de securitate regională, precum și necesitatea imperioasă a avansării spre o reglementare politică cuprinzătoare și de durată a păcii în regiune.
 
Secretarul de stat Traian Hristea a reconfirmat interesul pentru consolidarea dialogului în toate formatele agreate în cadrul Comunicării Comune privind un „Parteneriat Strategic cu Golful”.
 
A subliniat necesitatea conexării eforturilor statelor membre UE cu statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului în ceea ce privește asistența umanitară și pentru dezvoltare, încurajând realizarea de proiecte comune, în beneficiul unor state terțe.
 
În intervenția sa, secretarul de stat a prezentat situatia de securitate din regiunea Marii Negre si a exprimat îngrijorare față de atacurile repetate pe care Rusia le îndreaptă asupra infrastructurii civile din Ucraina, inclusiv asupra unor depozite de cereale amplasate în proximitatea graniței cu România, a încheiat sursa citată.


Citește și:
MAE: Alți 115 de cetățeni români au revenit în țară din Statul Israel
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii