Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultare publica - 03.03.2009

ro

03 Mar, 2009 19:39 923 Marime text
Comunicat de presa
 
Uniunea Europeana se pregateste sa revizuiasca legislatia din domeniul drepturilor consumatorilor. Comisia pentru Piata interna si protectia consumatorilor a lansat o consultare publica in care cetatenii europeni si companiile pot sa isi spuna cuvantul. Cei interesati sa aduca amendamente actualelor reglemetari europene pot sa faca acest lucru pana pe 13 martie 2009. „Propunerea unei directive europene unice, care sa armonizeze legile nationale din domeniul drepturilor consumatorilor, reprezinta cea mai semnificanta schimbare din ultimii ani in cadrul dreptului european privind consumatorii“, a spus presedinta Comisiei pentru Piata interna si protectia consumatorilor, Arlene McCarthy.
Noua propunere de directiva pentru drepturile consumatorilor include patru directive existente deja in acest domeniu. Scopul noii directive este sa consolideze increderea consumatorilor, in principal in comertul electronic, precum si sa reduca birocratia, care reprezinta un obstacol in calea companiilor care vor sa isi desfasoare activitatea si in alte state UE. In acelasi timp, noua directiva actualizeaza si modernizeaza legislatia deja existenta in domeniul drepturilor consumatorilor, facand-o compatibila cu noile tehnologii. "Este cea mai importanta consultare publica de la nivelul Uniunii Europene, din acest an, pentru ca suntem cu totii consumatori. Si noi, romanii, in calitate de cetateni europeni, trebuie sa ne exprimam punctele de vedere, pentru ca numai in acest fel specificul tarii noastre va fi reprezentat in documentul final, ce va fi supus aprobarii" -  a declarat europarlamentarul constantean Adrian Manole.
Deputatii europeni invita cetatenii si companiile sa faca propuneri pentru ameliorarea textului legislativ, lansat de Comisie. Opiniile pot fi trimise in oricare din cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, la adresa de e-mail: consumer.rights@europarl.europa.eu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii