Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O carieră în cercetare începe la Caravana EURAXESS!

ro

25 Mar, 2014 12:19 2156 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ, 25.03.2014

O carieră în cercetare începe la Caravana EURAXESS!

Caravana EURAXESS – Researchers in Motion va poposi la Universitatea Politehnică Bucureşti, Splaiul Independenţei nr. 313, Amfiteatrul Radu Voinea, miercuri 26 martie 2014, ticsită de informaţii despre joburi în cercetare şi oportunităţi de finanţare. Studenţii şi cercetătorii aflaţi la început de carieră sunt invitaţi să ne viziteze pe parcursul zilei, pentru a afla cum să găsească joburi în alte ţări şi cum să acceseze fonduri.

Portalul naţional EURAXESS România - Cercetători în mişcare oferă informaţii şi asistenţă pentru cercetătorii care doresc să vină în România, precum şi pentru cei aflaţi în căutare de joburi pe cercetare în Europa. Acest portal conţine informaţii practice privind aspecte ale vieţii profesionale şi cotidiene, sfaturi şi ajutor în relaţia cu autorităţile, precum şi informaţii despre joburi vacante şi oportunităţi de finanţare.

Autobuzul interactiv dispune de terminale informative, unde cercetătorii pot încerca să navigheze pe site-ul EURAXESS şi îşi pot încărca CV-urile. Experţii EURAXESS se vor afla la dispoziţia lor, pentru a le prezenta serviciile oferite şi modul în care pot fi folosite acestea pentru a se angaja şi a-şi începe cariera în cercetare. Un fotograf profesionist este disponibil vizitatorilor pentru a include în CV fotografii standard.


Începând cu ora 12:00, o serie de prezentări interesante, vor oferi participanţilor informaţii referitoare la instrumentele naţionale de finanţare, posibilităţi de cooperae internaţională, mobilitatea cercetătorilor, scopul portalului EURAXESS România, dar şi informaţii cu privire la Carta Europeană a cercetătorilor, Codul de conduită pentru recrutarea cercetătorilor, precum şi Strategia privind resursele umane pentru cercetători.

Autobuzul se va afla la locaţia stabilită începând cu ora 10:00, aşa că veniţi să vedeţi cum puteţi găsi un job de cercetare în altă ţară sau cum puteţi accesa fonduri!

Această oprire face parte dintr-un tur EURAXESS de 2 luni – în cursul turului se vizitează 29 de oraşe din 22 de state europene. Autobuzul EURAXESS oferă studenţilor şi tinerilor cercetători acces direct la serviciile oferite de EURAXESS. Urmăriţi caravana pe Facebook şi pe twitter!

EURAXESS – Researchers in Motion este o iniţiativă unică ERA. Aceasta oferă cercetătorilor care doresc să urmeze o carieră în Europa acces la o gamă completă de informaţii şi servicii de asistenţă. EURAXESS Jobs oferă un portal unic pentru posturi de cercetare în întreaga Europă şi mai departe. Cercetătorii pot studia toate posturile disponibile. De asemenea, îşi pot încărca CV-urile, oferind resurse de mare valoare pentru potenţialii angajatori. EURAXESS Services oferă consiliere şi asistenţă inestimabile pentru cercetătorii care îşi urmează cariera într-o altă ţară europeană. EURAXESS Rights promovează condiţii de lucru excelente pentru cercetătorii din întreaga Europă, iar EURAXESS Links conectează cercetătorii din Europa cu cei aflaţi la distanţă.


Uniunea Europeană: Ajutăm cercetătorii să găsească joburi”
___________________________________________________________________________
Date şi cifre
  • EURAXESS este cu adevărat o platformă pan-europeană, susţinută de 40 de state participante din întreaga Europă. Peste 530 de angajaţi EURAXESS din peste 260 de centre de asistenţă oferă asistenţă personalizată, în timp ce site-ul web constituie un punct unic de acces la informaţi dincolo de graniţele naţionale.
  • EURAXESS a răspuns, până la ora actuală, la solicitările a peste 900 000 de cercetători. Acestea se referă, de obicei, la oportunităţi de angajare şi finanţare, la condiţiile de obţinere a vizelor şi permiselor de intrare, la cazare, la şcoli, la aspecte legale şi care ţin de asigurările sociale.
  • Site-ul EURAXESS a înregistrat o creştere constantă a numărului de vizitatori. În 2013, aproape 950 000 de vizitatori unici au vizualizat site-ul de circa 9,6 milioane de ori.
  • În 2013 au fost publicate peste 40 000 de oferte de angajare.
  • Peste 7 700 de organizaţii de cercetare, companii, universităţi şi IMM-uri s-au înregistrat pe EURAXESS Jobs. 16 000 şi-au făcut CV-urile disponibile pentru potenţialii angajatori şi 43 000 de cercetători s-au înregistrat.
  • Peste 555 de organizaţii individuale din 37 de state au recunoscut Carta şi Codul – cheia de boltă a iniţiativei EURAXESS Rights. 176 au obţinut insigna Comisiei “HR Excellence in Research”.
Pentru mai multe informaţii

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii